Warming-up Derde Divisie: Hitte wordt factor in Breda bij ontmoeting Baronie-TOGB

Baronie heeft in de drie voorgaande wedstrijden vier punten weten te bemachtigen. Op bezoek bij Unitas werd met 2-3 gewonnen. Een week later werd op eigen veld verloren van Groene Ster (0-1). Afgelopen speelronde werd in Tiel gelijkgespeeld tegen TEC (0-0).

Tekst: Ron Fruining

Baronie kreeg door het plotselinge vertrek van haar hoofdtrainer organisatorisch op zijn minst met een uitdaging te maken. Inmiddels heeft het bestuur van de groenwitten met het aanstellen van Marco Verbeek een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De van eersteklasser Sliedrecht afkomstige coach is naast zijn job als trainer actief bij eredivisionist Almere City FC, waar hij analist is. In de aanloop naar het treffen met TOGB stond Verbeek donderdagavond voor het eerst voor de groep.

Sleutel

Zondag zal de temperatuur oplopen naar tropische waarden. Fitheid en het juist doseren zal de sleutel zijn naar succes. Joathan Jonk zag zijn ploeg op karakter met negen de eerste overwinning van het seizoen boeken. Waar een aantal spelers nog een vraagteken is voor het treffen met Baronie, is zeker dat Jordi Alomonte Acevedo (schouder), Juan Jose Lorenzo Marino (kruisband), Finn Ameling (geschorst), Finn Hooreman (enkel) en Leroy Zwarteved (geschorst) er niet bij zijn in het treffen met Baronie.

Effectief

Youri de Winter (foto) en Guus Steerneman zorgden in de wedstrijd met O.S.S.’20 voor de TOGB-productie. Zondagmiddag zullen de aanvallers van TOGB effectief moeten zijn tegen de groenwitten. De Bredase verdediging geeft weinig ruimte weg, waardoor de geelzwarte brigade van Jonathan Jonk in de afronding scherp dient te zijn. Door de hoge temperatuur zal TOGB wellicht niet het favoriete spel met een hoge intensiteit op de mat kunnen leggen. De technische staf heeft meerdere scenario’s beschikbaar en zal met de elf waarmee zij denkt de volle buit te kunnen pakken aantreden op sportpark de Blauwe Kei. De aftrap is om 14.00 uur.

Lees verder