Eerste Klasse C: Die Haghe sleept verdiend punt ‘uit het vuur’

In een lastige wedstrijd tegen het sterk spelende LFC wist Die Haghe vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker (2-2) vanaf de strafschopstip binnen te schieten en liet het zien over karakter te beschikken.

Tekst: Wim van de Graaf           |      Foto’s: HMA-Fotografie

Zonder aanvoerder Sander de Jong (geschorst) en de wegens blessures afwezigen Robin Laming en Junior Nelson en ook zonder Sami Aoulad Said en Moaaz Elnahas (beiden familieomstandigheden) trad Die Haghe op een glad, maar goed bespeelbaar grashoofdveld thuis aan tegen L.F.C. (voorheen FC Boshuizen). De Leidse ploeg sapeelde vroig seizoen ook in de eerste klasse, maar dan op zondag en is dus getransformeerd van een zondag- naar een zaterdagclub.

De eerste tien minuten na het eerste fluitsignaal van arbiter Gyuri Takacs uit Bergschenhoek was het een gelijkopgaande wedstrijd. Na een kwartier riep iedereen van Die Haghe om een strafschop toen een Leidenaar de bal opzichtig met de handen beroerde, maar de arbiter liet doorspelen waarna een schot op het doel van Francis Ashey van LFC net door de doelman kon worden gestopt. Geen 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, maar nog geen twee minuten later een 0-1 achterstand toen de arbiter na een domme overtreding binnen de zestienmeterbelijning de bal wél op de stipt legde. De bal werd goed binnengeschoten en Die Haghe moest in de achtervolging.

Het ging steeds meer druk uitoefenen op het Leidse doel. Een aantal goede aanvallen werd echter door de “ijverige” grensrechter van LFC afgevlagd tot wanhoop van de thuisploeg. Zeven minuten voor tijd kreeg Die Haghe ook nog eens het deksel op de neus toen na een goede Leidse aanval een blauwhemd geheel over het hoofd werd gezien, die de bal knap van net buiten het strafschopgebied achter doelman Justin van Look schoot: 0-2. Pal hierna moest Van Look weer handelend optreden bij een ver en hard schot van afstand. Zo werd met een achterstand voor Die Haghe de warme thee opgezocht.

Na de rust met Desley Koegler voor Peter de Kleer trok Die Haghe furieus ten aanval, maar de eerste kans was voor LFC en weer was doelman Justin van Look knap bij de les. Die Haghe-trainer Marcel Koning paste nog twee wissels toe, waarbij Markas Krisinel en Chico Mulder binnen de lijnen kwamen. In de 65e minuut speelde Desley Koegler zijn tegenstander door de benen en dat pikte de Leidenaar niet en hij haakte de Die Haghe-speler binnen de beruchte lijnen. Aanvoerder Mike de Graaf schoot de toegekende strafschop onberispelijk tegen de touwen: 1-2. Hierna ging Die Haghe weer vol op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Veel kansen bleven echter onbenut. Zo misten Blnd Ahmed (kopbal), Roy van der Ven (krommend schot, redding LFC-goalie), Tony Bergsma (kopbal net over de kruising) en Mike de Graaf (pal voor het doel) en LFC hapte even naar adem.

Die Haghe ontbeerde duidelijk een afmaker. Toch bleven de Boshuizers gevaarlijk. Zo moest Justin van Look een schot van de doellijn halen. In de laatste fase begon het Leidse tijdrekken, maar de arbiter telde keurig de verloren tijd bij. Zo kon het gebeuren dat in de 97e minuut een schot vanuit de tweede lijn van Die Haghe door een LFC-verdediger met de hand(en) werd tegengehouden en arbiter Takacs niets anders kon doen dan de bal voor de derde maal deze middag op de stip te leggen. Jelle Halsema beloonde zijn team voor het tonen van karakter en schoot de gelijkmaker binnen: 2-2. Na de aftrap was daar het laatste fluitsignaal en hield Die Haghe een verdiend punt over aan deze krachtmeting.

x

Volgende week reist Die Haghe af naar Valkenburg (ZH) voor de wedstrijd tegen Valken’68 en speelt LFC thuis tegen sv Honselersdijk, dat dan haar eerste competitiewedstrijd speelt.