1C: Die Haghe maakt aanvallend geen vuist en verliest door domme pech

Trainer Marcel Koning van Die Haghe is nu een niet te benijden trainer. In het duel tegen Wippolder moest hij maar liefst acht vaste krachten wegens een schorsing en blessures missen. In een gelijk opgaande wedstrijd verloor Die Haghe ook nog eens door twee vreemde doelpunten: 0-2.

Tekst: Wim van de Graaf        |      Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

Na de sportieve bloemenhulde van Wippolder vanwege het 100-jarig bestaan van de Die Haghe ging de wedstrijd van start met de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Goed doorzetten van de na blessureleed teruggekeerde Robin 0 en ook Jelle Halsema bracht geen rendement. Net als de hiernavolgende vrije schop dat smoorde in de Delftse defensie. Even later een prima kans voor Wippolder, het team van trainer Mark Moen, maar Die Haghe-doelman Justin van Look bracht redding. Toch scoorde Wippolder in de achttiende minuut en dat doelpunt kwam letterlijk uit de licht vallen. Een hoge voorzet belandde, zonder dat hij zicht had op de bal, boven op het hoofd van Jesse Bakker, waarna de bal met een boog over de net uitgelopen Justin van Look in het doel stuiterde: 0-1. Wat een pech voor Jesse Bakker die verder kan terugzien op een prima wedstrijd.

Die Haghe pakte goed voetballend de draad weer op en met bijna een half uur op de klok gaf diezelfde Bakker een lange pass van achteruit, die door Robin Laming goed werd doorgekopt naar de geheel vrijstaande Desley Koegler, die de bal niet achter doelman Koen Buijze wist te werken. Die Haghe werd gaandeweg (optisch) sterker en sterker en de Haagse supporters stond letterlijk langs de lijn te wachten op de verdiende gelijkmaker die voor de rust sowieso niet viel.

Na de rust aan Die Haghe-zijde begrijpelijkerwijs geen wijzigingen. Ook na een uur voetballen was er geen team aan te wijzen dat sterker was dan de andere. Het geplaagde team van trainer Marcel Koning werkte hard, maar wist zichzelf niet te belonen doordat het aanvallend en afwerkend geen vuist kon maken. Er werden uiteindelijk wat wissels toegepast waarbij Tony Bergsma naar de spits werd gedirigeerd en de jonge Liam Quist en Joey van der Vet van Die Haghe 2 invielen. Twintig minuten voor tijd was daar ineens een vliegend schot van Domenico de Vree van Wippolder dat door Justin van Look knap onschadelijk werd gemaakt. Het bleek uitstel van executie, want uit de hierop volgende hoekschop stond geen Hagenees bij de tweede paal waarna de bal via de binnenkant van de paal in één keer binnenviel. Het soort doelpunt dat je niet meer vaak op de velden ziet. Die Haghe speelde dus ondanks de vele afwezigen een goede, maar pechvolle wedstrijd en kon het tij niet meer keren. Beste man van de wedstrijd was arbiter Richard Steenbergen uit Capelle aan den IJssel, die na een uitmuntende wedstrijd de 22 spelers richting de derde helft floot. (Foto’s onder: Wouter Dill)

Zaterdag aanstaande in Nootdorp tegen runner-up RKDEO (aanvang: 15.00 uur) kan Die Haghe mogelijk weer over meer fitte spelers beschikken. Het seizoen is nog erg lang dus op Ockenburgh wordt er nu gehoopt op betere tijden.