1C: Enorme ‘kaartenregen’ ontsiert duel tussen VELO en Die Haghe

VELO en Die Haghe bereikten vorig seizoen de nacompetitie, maar successen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Beide teams kennen dit seizoen een stroeve start en de punten zijn hard nodig om uit de onderste regionen weg te blijven. Na een spannende wedstrijd met naast de natte regen ook een regen aan gele kaarten eindigde de wedstrijd na een 2-1 voorsprong voor VELO bij rust uiteindelijk in 2-2.

Tekst: Louis de Letter      |      Foto’s: HMA-Fotografie

De strakke wind schuin over het veld was vanaf het begin toch wel een hinderlijke factor. Veel ballen waren daardoor onzuiver en gingen naast of over de zij – of achterlijn. In de derde minuut een eerste doelpoging van Die Haghe (inzet Mike de Graaf over het doel) en namens VELO een halve kopbal van Dominique Ariës, op een assist van Joey Kouters, naast het doel. Rond de zeventiende minuut werd een aanval van VELO wel succesvol afgerond. Vanaf de rechterkant werd een voorzet van verdediger Storm Verheijen bij de tweede paal ingeschoten door Joey Kouters: 1-0. Enkele minuten later al een verdubbeling van de score. Dominique Ariës, diep gestuurd door Storm Verheijen, vroeg zich niet af of de bal wel of niet over de achterlijn was gegaan en stelde met zijn voorzet wederom Joey Kouters in staat om zijn tweede treffer te noteren: 2-0. Geen vlagsignaal van de assistent dus kon de scheidsrechter niets anders doen dan het doelpunt goedkeuren.

Een comfortabele voorsprong voor VELO, maar er waren nog veel minuten te gaan. Die Haghe pakte de draad weer op en bij enkele corners en vrije trappen ontstonden er gevaarlijke situaties voor het VELO-doel. De VELO-defensie hield nog stand en ook doelman Jason Vis wist met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon te houden. Op slag van rust viel echter toch de aansluitende treffer door de gevaarlijke Roy van der Ven, die met een strakke schuiver in de verre hoek doelman Jason Vis wist te passeren: 2-1.

In het begin van de tweede helft een eerste doelpoging van VELO via Joey Kouters zonder succes. Die Haghe pakte daarna steeds meer het initiatief met in de 54e minuut de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links van Jelle Halsema werd voor het doel ingeschoten door Desley Koegler: 2-2. Die Haghe voerde de druk nog meer op, maar echte doelrijpe kansen kwamen er niet. VELO loerde op een snelle counter en in de slotfase en de extra tijd hadden Lars de Jong en Aimen Said VELO nog de overwinning kunnen bezorgen. Gelukkig voor Die Haghe wist doelman Justin van Look met fraaie reddingen dat te voorkomen. Zo bleef het 2-2, wat over de hele wedstrijd genomen wel de juiste uitslag was.

De rol van scheidsrechter Verhoeve en zijn KNVB-assistenten Gajadien en Voogt leverde zowel tijdens als na de wedstrijd veel stof tot discussie. Voor eenieder was het onbegrijpelijk dat er in deze zeker niet onsportieve wedstrijd maar liefst veertien gele kaarten (zes voor VELO  en acht voor Die Haghe) werden getoond. Als een scheidsrechter op deze manier zijn gezag moet handhaven dan is dat geen goede zaak.

Komend weekend

Aanstaande zaterdag speelt VELO een uitwedstrijd bij FC Skillz, dat als promovendus goed meedraait in de eerste klasse en ambities heeft om verder te stijgen in de voetbalpyramide. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin beide teams voor de winst zullen gaan. Die Haghe neemt het op eigen veld op tegen sv Nootdorp.