5C: Semper Altius eenvoudig langs HPSV, WIK wint derby in Zuiderpark

In Rijswijk schoof Semper Altius eenvoudig HPSV aan de kant en nestelde zich stevig op de derde plaats. WIK sloot het duel met buurman HDV af met een bescheiden 1-0 overwinning. De Ster en RAS kwamen niet verder dan de eerste helft. Het veld bleek daarna onbespeelbaar.

Semper Altius – HPSV

De thuisspelende ploeg van trainer Eki Korte had al voor de rust het duel in de knip. Na de openingstreffer van Gino Kos konden ook Justin Wenckenbach en Roger van den Bosch het net vinden: 3-0. Na de thee kon Kos nog twee scoren en liep de stand op naar 5-0. Jaider Pommer deed nog wel wat terug namens HPSV, maar het laatste woord was voor Justin Wenckenbach, die voor de 6-1 eindstand zorgde.

WIK – HDV

In een rommelige eerste helft had HDV licht de overhand. De teams gingen de rust in met een 0-0 stand op het scorebord. Na thee was de thuisploeg heer en meester. Daniël Kranenburg verschalkte met een fraaie lob de doelman van HDV en bracht WIK op een 1-0 voorsprong. In de slotfase ontstond er nog commotie in de burenruzie. Na een overtreding van WIK-speler Mehmet Togur op Yahmairo Rebai regaeerde de HDV-speler. Voor zijn reactie kreeg Rebai rood en de speler van WIK moest geel incasseren. Assistent-trainer Diego Postema mengde zich verbaal in het gebeuren en kreeg ook rood van arbiter Remco van der Ploeg. Het duel werd tijdelijk gestaakt, maar uiteindelijk werd een 1-0 eindstand genoteerd.

De Ster – RAS

Op een drassig veld kwam De Ster binnen tien seconden op een 1-0 voorsprong. RAS nam de controle daarna over en kreeg een aantal kansen, die niets opleverden. Uit een strafschop kon Edwin Sintim de gelijkmaker produceren: 1-1. De Ster moest ook met tien man verder na een rode kaart. RAS kreeg daarna nog een paar goede kansen en kon uiteindelijk op 1-2 komen uit een vrije trap van Daniq Baltazar. In de rust besloot de arbiter het duel te staken omdat het veld onbespeelbaar was geworden.