HV Toernooi – Sir Winston Cup: Die Haghe heeft wind mee en wint van DSO

Op sportpark Ockenburgh stond een stormachtige wind met kracht acht, maar dat deerde de thuisploeg niet om in de strijd om de Sir Winston Cup een goede wedstrijd op de kunstmat te leggen tegen Vierde Divisionist DSO. Na een voor beide teams lastige wedstrijd won Die Haghe met enig fortuin, geholpen door de wind, met 1-0.

Tekst: Wim van de Graaf       |       Foto’s: Eric de Wit

Het was beslist geen weer om een lekker potje te voetballen. Regen en harde wind teisterden de spelers van beide teams en maar weinig toeschouwers zagen een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de eerste aanval van Die Haghe was toen Sebastiaan van der Starre ook het eerste schot op het Zoetermeerse doel loste, maar de doelman redding kon brengen. Pas na 25 minuten was er een eerste doelpoging van DSO toen een bal hard over het doel van Die Haghe-doelman Jordy Haneveld werd gekopt. De weersomstandigheden maakte een goede wedstrijd schier onmogelijk maar juist daarom was de inzet bij beide teams hartverwarmend om te zien. Er werd geknokt voor elke bal en er werd ook nog eens sportief tegenstand geboden. De warme thee werd met een terechte brilstand opgezocht.

Na de rust, met enkele invallers bij beide teams, was het weer Sebastiaan van der Starre die de eerste kans kreeg, maar zijn schot op het doel miste kracht. In de zeventigste minuut was er een pegel op de Zoetermeerse paal van de voet van invaller David Koopmans aan Haagse zijde. Vijf minuten later deed DSO ook iets terug met een goed schot, dat prima onschadelijk werd gemaakt door Jordy Haneveld. In die periode, een kwartier voor tijd, werd DSO iets sterker, maar bij alle twee de teams was de koek wel een beetje op. Het vechten tegen de elementen eiste langzaam haar tol en de wedstrijd leek op een remise af te stevenen.

Vlak voor tijd nam Die Haghe-invaller Gio Benbelaid een hoekschop die, geholpen door de harde wind, in één keer achter de DSO-doelman in het rood-groene doel belandde: 1-0.  Niet lang hierna blies arbiter Cor van Elswijk (prima wedstrijd), die werd geholpen door zijn twee neutrale assistenten Beau Reijers en Nick van den Bos, voor het eindsignaal en kon Die Haghe drie punten in de poule bijschrijven. Een poule waarin – naast Die Haghe en DSO – ook DHC meespeelt. De overwinning was een leuke opsteker voor het veel geplaagde team van trainer Marcel Koning en een prima opmaat naar de voor Die Haghe belangrijke competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag in en tegen Den Hoorn.