ADO Den Haag contracteert aanvaller Youness Mokhtar

|

ADO Den Haag heeft een slag geslagen voor de aanvalslinie. Youness Mokhtar (foto) tekent voor de rest van het seizoen in het Cars Jeans Stadion. Daarbij is ook een optie afgesproken om er komende zomer een jaar aan vast te plakken.

De 29-jarige aanvaller vertrok onlangs bij Columbus Crew, waarmee hij zich tot kampioen van de Amerikaanse MLS wist te kronen. Mokhtar is een gevestigde naam in de Eredivisie, waar zijn eerstvolgende wedstrijd nummer 150 voor hem zal zijn. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van PSV, dat hem ook nog verhuurde aan FC Eindhoven, maar kwam tot het aantal van 149 duels bij PEC Zwolle (verdeeld over twee periodes) en FC Twente.

De Utrechter beleefde de afgelopen jaren meerdere avonturen in het buitenland. Hij reisde af naar Al-Nassr (Saoedi-Arabië), MKE Ankaragücü (Turkije) en Stabæk IF (Noorwegen), maar beleefde zijn grootste succes bij het Amerikaanse Columbus Crew. Daarmee vierde de oud-jeugdinternational van Nederland en Marokko in december het kampioenschap in de MLS.

Uitdaging

,,Het is een mooie club, die op dit moment niet staat waar het hoort, maar zie ik het juist als een uitdaging om het team verder te helpen. Ik heb al bij PEC Zwolle en FC Twente ervaren hoe je moet omgaan met een dergelijke situatie. We moeten vechten voor lijfsbehoud in de Eredivisie en daar ga ik alles voor geven”, laat Mokhtar weten op de website van de club.

Aanwinst

Martin Jol, Hoofd van het Technisch Hart van ADO Den Haag: ,,Youness is een aanvallende aanwinst, die vanaf de linkerflank en ook op de nummer 10-positie kan spelen. We zijn verheugd dat hij ons, als kersverse kampioen van de Verenigde Staten, wil helpen met zijn ervaring en kwaliteiten. We zijn er met het Technisch Hart van overtuigd, dat Youness een belangrijke rol kan spelen in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder