ADO Den Haag en naderende play-offs

ADO Den Haag speelt vrijdag haar laatste reguliere wedstrijd in deze competitie en gaat op bezoek bij kampioen FC Emmen, dat dus binnen een jaar terugkeert naar de Eredivisie. De club geeft tekst en uitleg over de play-offs.

Tijdens deze laatste speelronde van de reguliere competitie zal tevens bepaald worden wie in de play-offs de tegenstander wordt en op welke dag en tijdstip ADO Den Haag zal gaan spelen.

Stand en programma

ADO Den Haag bezet momenteel plaats vier op de ranglijst met drie punten achterstand op FC Eindhoven en twee punten voorsprong op Excelsior.

Als ADO Den Haag op bezoek bij FC Emmen drie punten weet te pakken zal het in ieder geval plaats vier veiligstellen. Alleen bij een verlies van FC Eindhoven op bezoek bij FC Volendam zal ADO Den Haag op de laatste speelronde de Eindhovenaren voorbijgaan op de ranglijst en op plaats drie eindigen. Speelt ADO Den Haag gelijk of verliest het op bezoek bij FC Emmen, dan is het afhankelijk of Excelsior drie punten pakt. Is dat het geval dan zal ADO Den Haag zakken naar plaats vijf op de ranglijst.

Uitwedstrijd

Eén ding is in ieder geval wel zeker. ADO Den Haag start met een uitwedstrijd. Voor de speeldag en het tijdstip is het team van trainer Giovanni Franken nog wel afhankelijk van de positie waarmee het seizoen wordt afgesloten.

Data play-offs

Wordt ADO Den Haag derde dan speelt het eerst een uitwedstrijd op maandag 9 mei om 20.00 uur gevolgd door een thuiswedstrijd op vrijdag 13 mei, ook om 20.00 uur. Plaats vier betekent een uitwedstrijd op dinsdag 10 mei om 18.45 uur, gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 14 mei om 16.30 uur. Plaats vijf betekent een uitwedstrijd op dinsdag 10 mei om 21.00 uur, gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 14 mei om 20.00 uur.

Tegenstander

Plaats drie betekent dat de nummer negen op de ranglijst of de winnaar van de vierde periode de tegenstander zal worden. Momenteel is dit De Graafschap op basis van positie op de ranglijst. Almere City FC zal tijdens de laatste speelronde echter nog een serieuze gooi wagen naar de vierde periode, maar is daarvoor wel afhankelijk van FC Eindhoven, dat dan niet mag winnen.

Plaats vier betekent naar alle waarschijnlijkheid dat NAC Breda de tegenstander zal worden. Alleen in het geval NAC verliest, De Graafschap wint en het doelpuntenverschil van zes goedgemaakt wordt, zullen de rollen omgedraaid zijn. Plaats vijf zou een treffen met Roda JC betekenen.

Ontknoping

Genoeg varianten dus om de laatste speelronde in de gaten te houden. De kaartverkoop voor de play-offs van dit seizoen zal op korte termijn starten, nadat er duidelijkheid is over de eerste tegenstander en speeldata en aanvangstijden.

(Bron: ADO Den Haag)

 

Lees verder