ADO Den Haag-keepster Maaike van der Klink op avontuur in Amerika

De 21-jarige Maaike van Klink (foto) uit Voorschoten, speelt vanaf augustus 2022 op het hoogste niveau van de Amerikaanse college voetbalcompetitie. Zij verruilt ADO Den Haag Vrouwen voor de FIU Panthers in Miami in Florida.

Voor haar komst naar de vrouwen van ADO Den Haag was Maaike van der Klink actief bij Voorschoten’97. De afgelopen vijf jaar speelde zij voor ADO Den Haag Vrouwen. ,,Ik kijk met plezier terug op mijn tijd bij de selectie van ADO. De afgelopen periode ben ik actief op zoek gegaan naar een Amerikaanse kans. Ik heb intensief contact gehad met verschillende universiteiten. FIU bood mij de beste kans. Die grijp ik met beide handen aan.”

Toekomst

Maaike van der Klink over haar toekomst: ,,Dit is echt een droom. De Amerikaanse voetbalvrouwen zijn wereldkampioen, het niveau ligt hoog. Ik vind het geweldig om in die omgeving te kunnen meespelen en me verder te kunnen ontwikkelen als sporter en op persoonlijk vlak.”

Combineren

Bij het universiteitsteam van de Florida International University staat zij de komende twee jaar onder de lat als doelverdediger. Het vrouwenvoetbalteam van FIU speelt Division I college soccer. Zij gaat haar voetbalcarrière combineren met een masterstudie Global Affairs. Dat sluit goed aan bij de bachelorstudie Internationale Politiek, die zij eerder afrondde aan de Universiteit Leiden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder