Zaterdag eerste Residentie Contact/IMITWORKS G-toernooi

Op zaterdag 28 augustus aanstaande wordt tussen 10.00 en 16.00 uur op het complex van DVV Delft een groots opgezet G-toernooi gehouden voor voetballers met een beperking. Dit met dank aan Residentie Contact en IMITWORKS.

Met meer dan tweehonderd spelers verdeeld over 24 teams en ingedeeld in vier poules wordt er op diverse niveaus die dag gestreden om de Residentie Contact/IMITWORKS bokaal 2021. Dit toernooi wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden en zal een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Doelen

De G-afdeling van DVV Delft bestaat al meer dan tien jaar en is gericht op het mee kunnen spelen in de KNVB-voetbalcompetitie voor G-teams. Voor de deelnemers biedt dit mogelijkheden om naar doelen te werken, veel te bewegen, lekker buiten te zijn, in contact te komen met mensen buiten je dagelijkse werk-/leefkring, je vriendenkring uit te breiden. Voetbal biedt de mogelijkheid om spelers op verschillende spelniveaus mee te laten doen zodat het goed aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de spelers. Bij voetbal kun je ook veel zaken leren zoals structuur, regels, spelen in een team, gereed maken voor wedstrijden, omgaan met verlies, etc., die je ook weer kunt gebruiken bij andere activiteiten.

Promoten

,,Door het houden van toernooien willen we het G-voetbal promoten en daarmee uitstralen dat voetballen met een beperking geen beperking is. Aan voetbal kun je veel plezier beleven en het helpt je ook bij je verdere ontwikkeling”, aldus Ron Verhaar namens DVV Delft.

Met medewerking van de Dirk Kuyt Foundation en de Zwaluwen jeugdactie wordt dit toernooi voor de spelers mogelijk gemaakt.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder