Jack’s League: John Blok: ,,Ik reken op een goed gevuld Houtrust”

Scheveningen speelt zaterdag haar eerste thuisduel. Na de knappe start van de strijd om de punten vorig weekend uit tegen HHC Hardenberg (0-1 winst), mag de ploeg van trainer John Blok (foto) het nu op sportpark Houtrust om half drie opnemen tegen Spakenburg.

Tekst: Ton Beije

Winst dus bij HHC Hardenberg en dat was prima meegenomen voor Scheveningen. John Blok: ,,Vooraf was het maar afwachten hoe we ervoor stonden na zo lang niet voor de competitie te hebben gespeeld. Daarnaast hadden we nogal wat jongens die hun debuut op dit niveau maakten. Als je dan met drie punten uit Hardenberg kunt terugkeren, dan kan ik niet anders dan met tevredenheid terugkijken. Vooral de eerste helft speelden we prima, al hadden we daar wel meer uit moeten halen. De tweede helft was lastiger, maar heb ik genoten van de strijdlust en het doorzettingsvermogen van die gasten. Een punt was gezien de kansenverhouding oké geweest, maar als het er dan drie worden rijdt dat toch nog lekkerder terug.”

Drie punten in de competitie-opening in een uitwedstrijd geeft nog meer zelfvertrouwen. ,,Natuurlijk geeft een overwinning vertrouwen”, weet Blok, ,,maar we zijn eigenlijk de hele oefenperiode al goed bezig. De groep is gretig, traint uitstekend en heeft plezier in het weer spelen van wedstrijden.”

Zware start

Scheveningen constateerde bij het bekendmaken van het competitieschema, dat het een zware start voor de boeg heeft. Na HHC Hardenberg uit, nu Spakenburg thuis en volgend weekend op bezoek bij AFC in Amsterdam. Blok: ,,De start is inderdaad pittig, maar mooi toch dat we een gerenommeerde club als Spakenburg als eerste op Houtrust mogen verwelkomen. Net als vorige week heeft Ben van Dam weer een uitstekende analyse voor ons gemaakt, zodat we weer een goed strijdplan kunnen maken.”

Grasmat

,,Ik hoop op een aantrekkelijke pot op een goed gevuld Houtrust”, gaat de Scheveningen-trainer verder. ,,Na de grasmat van vorige week wordt het zaterdag weer heel anders. Momenteel is ons hoofdveld wat lastig te bespelen, maar gelukkig doet de gemeente er alles aan om het veld zo goed mogelijk te prepareren.”

Getergd

Spakenburg begon vorig weekend thuis met een gelijkspel. Kwam tegen Jong Volendam met 0-2 achter en leek daarna rijp voor de slachtbank (kansen voor Volendam), maar de ploeg toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. ,,Op dit niveau worden wedstrijden vaak op momenten beslist”, stelt Blok vast. ,,Spakenburg had namelijk voor de 0-1 zelf eigenlijk al op en 2-0 voorsprong moeten staan. Dat ze dan toch terugkomen is knap, maar gezien de aanwezige kwaliteit en de mogelijke wissels, ook niet heel gek. Spakenburg heeft uitgesproken voor de titel te willen gaan dus die zullen getergd naar Houtrust komen.”

Wedstrijdselectie

Wat de wedstrijdselectie betreft goed nieuws vanaf Houtrust. Blok: ,,Mike de Niet, Mitchell de Vlugt en Mehmet Aldogan keren terug in de wedstrijdselectie. Gelukkig viel het vorige week met Robbert van Koesveld mee en is hij ook gewoon beschikbaar. Jari de Jong, Robin van Straten en Crescendo van Berkel hebben de groepstraining gedeeltelijk weer hervat, maar zijn zaterdag nog niet beschikbaar.”

Het eerste fluitsignaal op sportpark Houtrust klinkt zaterdag om 14.30 uur.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder