Derde Divisie (zo): Quick vergeet wederom te winnen

Op een heerlijke nazomerdag mochten de Haantjes de uitbeurt tegen UNA in Veldhoven spelen. UNA is al jaren een stabiele (sub)topper in de Derde Divisie en Quick kon nu ook aanhaken bij de subtop. Dan moest er echter wel gewonnen worden, maar dat lukte de Haagse ploeg niet. Wederom speelde Quick goed, maar verzuimde het de kansen af te maken en dat deed de ploeg de das om.

Tekst: Marcel de Kler

In het eerste kwartier was het vooral een beetje aftasten van beide teams. Rachid Bouyaouzan zag een gevaarlijk schot gekraakt worden en een lob van UNA kon doelman Jari Puister niet verrassen. Het duurde dan ook even voordat de wedstrijd echt losbrak en dat gebeurde halverwege het eerste bedrijf. Marc Boshoff werd op maat bediend na een vlotte combinatie, maar vervolgens door de UNA-doelman getorpedeerd. Arbiter Dogterom legde de bal terecht op de stip en daar was ook niemand die erover durfde te protesteren. Boshoff nam zelf plaats achter de bal, maar zag zijn inzet op de paal belanden en liet zo een unieke kans op de voorsprong lopen.

Uitval

Enkele minuten later viel er alsnog een treffer, maar dan aan de andere kant. Na een snelle uitval werd de bal voorgegeven en van dichtbij ingetikt door spits Brian Boogers. Volgens de Quickers was de voorzet achter geweest en de bal er voorafgaand buitenspel. De assistent-scheidsrechter wilde echter niet mee in die uitleg, waardoor de 1-0 op het bord verscheen. De Haantjes wisten dus wat hen de doen stond, namelijk scoren. Laat dat nu net de achilleshiel van de ploeg blijken te zijn de laatste weken. Voor de rust was er slechts een enkele grote kans, maar Rick Burgering gleed uit op het moment dat hij wilde schieten, waardoor de prooi voor de UNA-doelman eenvoudig was.

Pech

Na de rust kwamen de Haantjes sterk de kleedkamer uit. Binnen enkele minuten kreeg de Haagse ploeg al een tweetal grote kansen. Rachid Bouyaouzan speelde zichzelf eerst prima vrij, maar zag zijn inzet door de voeten van de doelman gekeerd worden. Ook Rick Burgering had pech in de afronding van een voorzet, want hij raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet naast het UNA-doel eindigen. Ook nu bleek het Quick weer niet mee te zitten en deden de voetbalwetten hun werk weer. Een vrije trap van de zijkant werd hard ingeschoten. Doelman Jari Puister kon de bal niet klemmen, waarna Brian Boogers er als de kippen bij was om de 2-0 op het bord te zetten.

Schoonheid

Quick bleef goed voetballen voor een beter resultaat, maar zag veel aanvallen sterven in schoonheid en geen enkel rendement opleveren. Even leek het zelfs nog 3-0 te worden, maar ditmaal liet Jari Puister zich niet meer verschalken. Het duurde tot minuut zevenenzeventig voordat er eindelijk een treffer viel. Na een mooie aanval had Steven de Kruijf (foto) een voorzet op maat in huis en hoefde Rick Burgering de bal alleen maar binnen te tikken van dichtbij: 1-2. Hierna zette Quick een waar slotoffensief in. Marc Boshoff (schot net naast) en Steven de Kruijf (schot net over) waren nog het dichtste bij de meer dan verdiende gelijkmaker. De bal wilde er simpelweg niet in. In de slotseconden kon uit een scrimmage de bal worden ingeschoten door Vincent van Dorp, maar zijn inzet kon nog nipt worden gekraakt.

Belonen

Al met al dus weer een ongelukkige nederlaag voor Quick. Trainer Paul van der Zwaan zal weer genoeg aanknopingspunten hebben gezien in het goede spel, al gaat het nog altijd om de doelpunten. Echter is er niemand die zich zorgen maakt dat het niet goed gaat komen, want in de komende 28 wedstrijden zal er nog genoeg ruimte zijn om het goede spel ook echt te belonen met een driepunter. Te beginnen volgende week, als Quick thuis tegen Dongen kan laten zien het winnen niet te zijn verleerd.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder