Kees de Groot (sv Die Haghe) overleden

Vandaag is Kees de Groot, onder meer voormalig eerste elftalspeler van Die Haghe, overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek en wilde niet meer verder. Het was voor hem een verlossing van het leven wat voor hem geen leven meer was.

Met Kees de Groot verliest Die Haghe een zeer bijzonder mens. Voor hem was iedereen gelijk, altijd open en eerlijk, nooit een vooroordeel. Betrokken bij alles en iedereen, overal een oplossing voor.

Dagelijks was hij op de club, klusjes doen, een praatje maken, een plooitje gladstrijken. Als trainer “opa Kees” op het veld met een passie voor het spelletje. Wie heeft er niet voetballen van Kees de Groot geleerd bij Die Haghe? Het middelpunt zijn van wat Die Haghe, Die Haghe maakt.

Kees de Groot was een middenvelder in het eerste elftal, eentje met veel, heel veel energie. Naar eigen zeggen pikte hij zo nog menig doelpuntje, in de slotfase van de wedstrijd, mee. Doorgaan tot het gaatje, er alles uithalen, dat typeerde hem. Zonder de controle te verliezen, de controle die hem nu heeft gegeven wat hij zo graag wilde. Voorzitter Ton van der Starre: ,,We gaan Kees missen omdat hij Kees was.”

Kees de Groot was ook lange tijd voor Haaglanden Voetbal de schrijver van de wedstrijdverslagen van het eerste elftal. ,,Geen probleem, ik ben er toch”, liet hij weten. Hij was immers tot begin dit seizoen de elftalleider. Ook de dank van Haaglanden Voetbal is groot voor zijn wekelijkse, altijd objectieve, verslag.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder