Warming-up nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Spanning loopt op voor finalisten

Voor de drie regioploegen, die nog in de race zijn voor een plaats in de derde klasse, breekt het beslissende weekend aan. BSC’68 en RVC Celeritas hopen de stap omhoog te kunnen maken. Voor Quick Steps zou winst lijfsbehoud betekenen.

Tekst: Roland van der Linden

Quick Steps – FC Maense

Waar DUNO en sv Loosduinen moesten afdalen naar de vierde klasse, wil Quick Steps voorkomen dat het dezelfde weg aflegt. Op het terrein van BVCB in Bergschenhoek bindt de ploeg van trainer Eki Korte (foto) de strijd aan met FC Maense. De Rotterdammers waren in de vorige ronde veel te sterk voor Vredenburch en zullen dus voor Quick Steps een lastige laatste horde worden. Quick Steps rekende – na een spannend duel – na strafschoppen af met Gouda.

BSC’68 – OHVV

BSC’68 boekte een plaats in de finale ten koste van SCH’44. In Harmelen kwam een 1-2 uitslag op het bord. In de eindstrijd staat een duel met OHVV op het programma. De club uit Oudenhoon eindigde in de competitie op een tweede plaats achter kwampioen DVV’09 met 61 punten uit 26 duels. Het duel, dat aanvangt om 14.00 uur, wordt gespeeld op het terrein van CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel.

RVC Celeritas – Excelsior’20

Voor de Rijswijkers eindigde de competitie in een deceptie. In een spannende strijd met OLIVEO moest de formatie van trainer Dennis Young zich gewonnen geven. RVC Celeritas herpakte zich goed door in de nacompetitie FC Vlotbrug met 7-1 over de knie te leggen. Afgelopen dinsdag eindigde een zinderend duel met ’s-Gravendeel in een 5-4 overwinning in de verlenging. In de finale is Excelsior’20 de opponent. Het duel tegen de Schiedammers vindt plaats op het terrein van Excelsior Maassluis.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder