Oefenvoetbal: Quick wint uitzwaaiwedstrijd van SJC

||||||||||||||

Een heel vreemd seizoen is voor de Haantjes ten einde gekomen, met de laatste oefenwedstrijd op eigen terrein tegen SJC. Dat er met 4-2 werd gewonnen in een leuke wedstrijd, was in de slotminuten ondergeschikt aan het afscheid dat het publiek kon nemen van Elano Yegen en Tyrese Asante, die beiden naar ADO Den Haag vertrekken, maar vooral van boegbeeld Raymond Baten.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Onder leiding van scheidsrechter Wim Hoonhout werd van meet af aan een leuke pot gespeeld. De Noordwijkse hoofdklasser liet zien over een degelijke ploeg te bezitten en lange tijd ontspon zich met name een strijd op het middenveld. Het zoeken naar openingen bleek lastig, maar ook liet het gevoel in de passing de spelers af en toe nog in de steek. Logisch, na zo lang geen echte wedstrijden gespeeld te hebben.

Lang leek de wedstrijd met de brilstand de rust te gaan halen, want verder dan een dreigend schot van SJC en enkele speldenprikjes van de Haantjes kwam het lange tijd niet, al had de thuisploeg wel een strafschop moeten krijgen toen Lennaert Massar onderuit werd geveegd. Toch werd de ban nog gebroken, voordat de spelers de thee mochten nuttigen. Nabil Haddadi had een fraaie steekbal in zijn arsenaal en Rick Burgering was vertrokken. Uit een lastige hoek verschalkte hij de SJC-doelman en tekende zo voor de 1-0.

Gelijk

Vlak voor het rustsignaal was het ook opeens gelijk. Een verkeerde aanname in de opbouw zorgde ervoor dat de Quick-verdediging uit positie was. SJC speelde dit keurig uit en de 1-1 werd op fraaie wijze binnen gekruld, achter de kansloze doelman Jari Puister. Eindelijk tijd voor de rust, waarin beide trainers de nodige wissels toepasten.

Na de rust kwam Quick sterker uit de kleedkamer. Het tempo werd opgeschroefd en de dreiging op het SJC-doel nam toe. Nog net binnen een kwartier na rust werd de druk de Noordwijkse defensie te machtig. Na enkele vlotte combinaties liep Raymond Baten door tot de achterlijn, waarna hij de bal perfect teruglegde op Rick Burgering, die eenvoudig de 2-1 tegen de touwen kon schieten.

Quick bleef druk zetten en SJC had moeite het tempo bij te houden. Nauwelijks tien minuten na de voorsprong, werd deze ook uitgebreid. Bij een snelle uitbraak werd de flank gevonden en was de teruggetrokken bal perfect in de loop van Elano Yegen, die de 3-1 maakte. Een zeer fraaie aanval, waarbij de afscheidnemende Yegen wat extra glans aan het doelpunt gaf. Nog voor het laatste kwartier inging, was het weer raak. Ditmaal wist Rachid Bouyaouzan de bal in de opbouw te veroveren. Zijn slalom was bijna voltooid, maar de bal kwam precies voor de voeten van Rick Burgering. Hij schoot de bal strak binnen en snoepte zodoende het doelpunt van Bouyaouzan af. De 4-1 stond op het bord en iedereen kon erom lachen.

Kort nadat Elano Ygen en Tyrese Asante hun publiekwissel hadden gekregen en (voorlopig) afscheid hebben genomen bij Quick 1, wist SJC nog wel toe te slaan. In eerste instantie werd een goede inzet nog tot hoekschop verwerkt door de ingevallen doelman Joshua Roos. Uit de hoekschop kon één van de lange SJC-spelers het doelpunt alsnog binnenkoppen: 4-2. In de laatste minuten hield Quick de deur achterin stevig op slot en speelde de wedstrijd simpel uit. Kort voor tijd was het dan de beurt aan Raymond Baten om afscheid te nemen van selectievoetbal op Quick. De spelers vormden een erehaag toen hij het veld verliet, waarna Raymond het moeilijk droog kon houden. Een mooie wijze om afscheid te nemen van Quick 1.

In de slotminuten gebeurde verder weinig meer en zodoende wonnen de Haantjes met 4-2 van SJC, na een leuke wedstrijd. De ongeveer driehonderd man publiek had genoten en het was vooral ook erg fijn weer eens toeschouwers langs te lijn te mogen ontvangen. Quick sluit nu het seizoen definitief af en zal in augustus de draad weer oppakken richting het volgende, hopelijk weer normale, seizoen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder