HVC’10 haalt Faizel Soekhai binnen als coördinator jeugd

Faizel Soekhai (foto) gaat aan de slag bij de jeugdafdeling van HVC’10. Op de Rondgang in Hoek van Holland gaat Soekhai (52) als hoofdcoördinator zijn kennis en ervaring delen met de jeugdtrainers. Hij krijgt ook een actieve rol bij de trainingen en gaat als een aanspreekpunt fungeren voor trainers, leiders, ouders en kinderen binnen de jeugdafdeling van HVC’10.

Faizel Soekhai, in het bezit van het trainersdiploma UEFA A, werkte als hoofdtrainer bij onder meer HVV, TAC’90, DSO en RCL en bekleedde functies bij ADO Den Haag en Excelsior. Zijn laatste klus was bij profclub AlWahda FC uit de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij hij onder hoofdtrainer Mark Wotte verantwoordelijk was voor de Onder 18. De Zuid-Hollander keerde tijdens de coronaperiode terug naar Nederland, omdat hij z’n gezin miste en omdat de omstandigheden bij Al Wahda als gevolg van Covid veranderden.

Enthousiasme

Via oud-profvoetballer Chaly Jones, hoofd van de voetbalschool bij HVC’10, kwam Faizel Soekhai in contact met de Hoekse club. De afgelopen weken heeft hij diverse trainingen bekeken bij de jeugd en gesprekken gevoerd met jeugdtrainers, de jeugdcommissie en het bestuur. ,,We zijn zeer gecharmeerd geraakt van zijn plannen, zijn enthousiasme en de meerwaarde die hij kan bieden aan de opleiding van onze jeugdspelers en jeugdtrainers”, aldus een woordvoerder van HVC’10.

,,Met Chaly en Faizel beschikken we vanaf komend seizoen bij de jeugd over een duo dat ervaring heeft in het profvoetbal en precies weet hoe je zowel spelers als trainers beter kan maken. We zijn daarom heel blij met deze twee mannen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder