Geen regiospelers in zaalselectie van Oranje-coach Max Tjaden

De selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) is bekend. Er zijn veertien spelers geselecteerd voor het tweeluik tegen wereldkampioen Argentinië. Oranje speelt in september twee oefenwedstrijden in het kader van haar voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land.

Op zondag 5 september en dinsdag 7 september speelt het team van bondscoach Max Tjaden (foto) dus tegen de regerend wereldkampioen. De eerste wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam en de tweede wedstrijd staat gepland om 19.00 uur en is in de Van der Knaaphal in Ede.

Selectie

De selectie van bondscoach Max Tjaden kent geen spelers uit deze regio, maar bestaat uit de volgende veertien spelers: Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Mohamed Attaibi (FC M.A.R.L.E.N.E.), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Iliass Bouzit (Hovocubo), Tevfik Ceyar (FCK de Hommel), Soufian Charraoui (Hovocubo), Mo Darri (FC M.A.R.L.E.N.E.), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Karim Mossaoui (Hovocubo), Oualid Saadouni (FC Eindhoven), Mats Velseboer (Hovocubo) en Barry de Wit (FC M.A.R.L.E.N.E).

Argentinië

Nederland kwam in totaal vijf keer eerder uit tegen Argentinië. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen, twee gelijkgespeeld en één wedstrijd werd verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen dateert van 16 december 2006. Argentinië – Nederland eindigde destijds in 2 – 2.

Finale in Ziggo Dome

Het aftellen is begonnen: over iets minder dan een half jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf woensdag 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Bron: KNVB

 

 

Lees verder