Crysencio Summerville vestigt aandacht op zich bij duel van Leeds O23

Cyrsencio Summerville (foto) keerde na zijn seizoen bij ADO Den Haag (waar hij op huurbasis speelde) terug naar Feyenoord, maar een succes werd het niet in de Kuip, want al snel verkaste hij naar Leeds United, waar hij geen plek in de hoofdmacht wist te bemachtigen.

Summerville speelt dit seizoen zijn wedstrijden in het beloftenteam van Leeds, de Onder 23. Afgelopen maandag vestigde hij de aandacht op zich. In het duel tegen Burnley mocht hij in de rust invallen. Hij versierde een strafschop bij een 2-1 voorsprong en wilde die pingel ook zelf nemen. Daardoor ontstond een opstootje met zijn teamgenoot Sam Greenwood, de vaste strafschopnemer. Dat liep zo hoog op (Summerville trapte de bal weg), dat de scheidsrechter hem een gele kaart toonde.

Later maakte de snelle buitenspeler het weer enigszins goed door (nadat Burnley had tegen gescoord) zelf voor de 4-2 te zorgen. Het werd tenslotte, weer vanaf elf meter, 5-2 voor Leeds O23, dat al eerder de titel had binnengehaald in Division 2 van de Premier League voor beloftenteams.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder