Sir Winston Cup: RKAVV slaat na rust toe tegen Wilhelmus

RKAVV heeft vrij eenvoudig de volgende ronde bereikt van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. De formatie van trainer Maurizio Ceccucci bleef met 4-1 de baas over plaatsgenoot Wilhelmus.

RKAVV kwam sterk uit de startblokken en was in de aanvangsfase veel te vinden op de helft van Wilhelmus. Abbas Rahmoune opende met een schot hoog over het Wilhelmus-doel. Khashayar Saeb vond even later met zijn poging de doelman op zijn weg. Na krap een half uur spelen viel dan toch de openingstreffer. Op aangeven van Oussama Achahabar gleed Yani Bouras (foto) de bal binnen: 1-0.

Lobje

Vlak na die treffer probeerde Wilhelmus het met een vrije trap hoog in de doelmond van RKAVV, maar doelman Donny van der Helm bleef de situatie meester. RKAVV kreeg nog wat mogelijkheden voor rust de score op te voeren. Oussama Achahabar probeerde het met een lobje, maar de doelman redde ten koste van een hoekschop. Een afstandsschot van Khashayar Saeb ging voorlangs. Bij rust dus een magere 1-0 voorsprong voor de gastheren.

Tegengas

In de pauze bleven Yani Bouras en Jubilee Djan bij RKAVV in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen in het veld Dion Hooi en Aavier Akinrinbola. Wilhelmus gaf na de pauze meer tegengas. Trainer Ceccucci bracht na een uur spelen drie nieuwe spelers binnen de lijnen. Tomas Da Palma Horta, Jesper van Pruijssen en Sebastiaan Haarlemmer kwamen in het veld en Kashhayar Saeb, Asim Metin en Oussama Achahabar gingen richting de douche.

Controle

Twee minuten later wist RKAVV de marge te verdubbelen. Na voorbereidend werk van Nassredine El Moussaoui en Sebastiaan Haarlemmer rondde Nick Gardenier knap af: 2-0. RKAVV hield wel volledig controle over de wedstrijd. Een kwartier voor tijd mocht Wilhelmus haar eerste hoekschop nemen. Twee minuten daarna stuurde Xavier Akinrinbola Dion Hooi de diepte in en zijn voorzet werd op waarde geschat door Abbas Rahmoune: 3-0. Zes minuten voor tijd maakte Tomas Da Palma Horta er 4-0 van, maar het laatste woord was toch aan Wilhelmus. Jake Smart scoorde de eretreffer voor de bezoekers: 4-1.