Vierde Divisie (zo): RKAVV vergooit met eerste nederlaag periodetitel

RKAVV heeft nagelaten om zichzelf te kronen tot periodekampioen. Op bezoek bij hekkensluiter VKW liepen de Leidschendammers tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan en dat bleek een heel cruciale. Door de nederlaag verspeelde RKAVV op de laatste speeldag de periodetitel.

Tekst: Jonas Bloemen

Op het lastige grasveld in Westerbork begon RKAVV erg sterk. Het ging direct op zoek naar een vroege treffer, om zo de compacte speelwijze van VKW wat verder uit elkaar te spelen. Hoewel de thuisploeg ver inzakte, kwam RKAVV vrij gemakkelijk door de achterhoede van VKW heen. Dit resulteerde al snel in een aantal goede kansen. Zo was Tristan Croes na drie minuten dicht bij de openingstreffer, maar hij kopte een voorzet van Xavier Akinrinbola in de handen van doelman Martijn Mulder. RKAVV bleef gas geven en VKW werd overrompeld. Justin van Rijswijk kon van dichtbij op doel schieten, maar zijn schot ging een millimeter naast.

Kruising

RKAVV domineerde de wedstrijd volledig en het was wachten op een Leidschendamse treffer. Tristan Croes was na een kwartier opnieuw dicht bij een doelpunt. Na een fraaie solo pegelde hij de bal richting de kruising alwaar doelman Mulder zijn inzet knap wist te keren. Even later mocht Khashayar Saeb aanleggen van zo’n twintig meter, maar hij zag zijn schot op de lat uiteenspatten. Na een klein halfuur kreeg ook Justin van Rijswijk wederom van dichtbij een grote kans, ditmaal schoot hij hoog over. Het tempo van RKAVV lag in het eerste bedrijf vaak te hoog voor de gastheren, die dit meermaals compenseerde met een aantal stevige overtredingen.

Effectiever

VKW bleek wel een stuk effectiever dan RKAVV, want na een half uur was het eerste gevaar van de Drentenaren direct raak. Jasper Wanige profiteerde van een bal die over de verdediging stuitte en rondde af: 1-0. RKAVV leek niet in paniek te raken en bleef in een hoog tempo voetballen. Vlak na de openingstreffer ontdeed RKAVV-spits Tom Plezier zich van zijn tegenstanders, waarna hij alleen op het doel afging. Hij werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald door Durk de Jong. De VKW-aanvoerder kwam vervolgens heel goed weg met slechts een gele kaart, daar waar Plezier doorgebroken was.

Lastig

Na rust werd het een lastigere wedstrijd voor RKAVV. VKW ging nog compacter spelen en schoot vrijwel elke bal meteen weg. RKAVV kreeg meer moeite en creëerde beduidend minder kansen dan voor rust. Naarmate de tijd vorderde ging RKAVV steeds aanvallender spelen, wat wel weer in kansen resulteerde. Toch wilde de bal er maar niet in en bleef VKW knap overeind. Zo diende na tien wedstrijden de eerste nederlaag voor RKAVV zich aan op een wel heel slecht moment.