Zaalvoetbal: ZZVV Mazzalstars brengt vrouwenvoetbal onder aandacht

ZZVV Mazzelstars houdt op 1 juli aanstaande een ‘Vrouwen zaalvoetbalavond’ in Sporthal De Veur om vrouwenvoetbal in de zaal nog meer onder de aandacht de brengen.

Tijdens deze zaalvoetbalavond kunnen vrouwen uit Zoetermeer en omstreken, op een laagdrempelige manier kennis maken met zaalvoetbal en de vereniging Mazzelstars. De avond bestaat uit leuke voetbalactiviteiten en een gezellige borrel. Daarnaast kunnen de deelnemers verschillende prijzen winnen. Het programma start op 1 juli om 19.00 uur in Sporthal De Veur. Deelname is gratis, aanmelden is mogelijk vanaf 15 jaar.

Vrouwenvoetbal bij Mazzelstars

Zoetermeerse zaalvoetbalvereniging De Mazzelstars is sinds 1986 een begrip in Zoetermeer. Met vier vrouwenteams is de club hard op weg om zaalvoetbal voor vrouwen op de kaart te zetten in de regio. Zowel recreatief als prestatief. En vanaf aankomend voetbalseizoen komt Vrouwen 1 van Mazzelstars uit in de Eredivisie Zaalvoetbal. Hiermee promoveert de ploeg naar het hoogste zaalvoetbalniveau in Nederland.

Onderzoek

Volgens onderzoek vanuit de KNVB is er vanaf 2003 een relatief sterke groei waar te nemen in het aantal voetballende meiden en vrouwen. Vanuit ZZVV Mazzelstars worden er diverse activiteiten georganiseerd om de groei van vrouwenvoetbal te promoten en te ondersteunen. Naast diversiteit in teams, hecht de vereniging ook waarde aan een divers bestuur. Vrouwelijke bestuurders worden momenteel ruim vertegenwoordigd bij de zaalvoetbalclub.

Maak kennis met zaalvoetbal bij Mazzelstars. Klik HIER voor meer informatie.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Berg Films)

Lees verder