Leo van der Lans (FC ’s-Gravenzande): ,,Nieuwbouw misschien toch mogelijk”

Bij FC ’s-Gravenzande loopt men al langere tijd rond met plannen voor nieuwbouw. De coronatijd en de oplopende prijzen leken dit project voor een tijdje in de koelkast te gaan zetten. Voorzitter Leo van der Lans (foto) was in zijn speech tijdens de Algemene Ledenvergadering toch optimistischer.

De preses van de ’s-Gravenzande voetbalclub: ,,Gelet op de laatste berekeningen lijkt het misschien toch nog mogelijk. Als de besturen van FC ’s-Gravenzande en Stichting Juliana Sportpark een positief advies geven, dan gaan wij de bouwplannen ter instemming aan onze leden voorleggen. Uitgangspunt is en blijft dat deze verbouwing geen extra contributieverhoging mag veroorzaken.”

Veldenproblematiek

Ook stipte Van der Lans nogmaals de veldenproblematiek op het Juliana sportpark aan. Van der Lans: ,,Zo vlak voor de laatste interland hadden wij de wethouder uitgenodigd om te laten zien hoe zijn grasvelden erbij lagen. Slecht en dat was wel even schrikken voor de wethouder en zijn naaste medewerkers. In een mum van tijd zijn er toen een paar mensen met vakkennis bijgehaald. Zij hebben zo goed en zo kwaad als het kon het hoofdveld opgeknapt.”

Communicatie

Vraag blijft hoe men verder moet gaan, aangezien op het sportpark meerdere velden liggen die zeker zo slecht zijn als het hoofdveld. ,,Wat mij het meest ergert is dat een medewerker van Gemeente Westland telkens zegt de leiding te hebben over de sportparken, maar slecht communiceert met zijn meerderen”, aldus Van der Lans, die daar op de eigen site aan toevoegt: ,,Daardoor bleken zij niet te weten dat onze velden er in een zeer slechte staat bijliggen. Samen met de aannemer AH VRIJ zijn zij verantwoordelijk voor de erbarmelijke staat van onze velden, maar de toestand van de velden is de Gemeente Westland, een tuinbouwgemeente, onwaardig. Ons lid Bas Meindert is al enige jaren hiermee bezig en spreekt de medewerkers hierover steeds aan om de werkzaamheden beter uit te voeren. Maar steeds werd of wordt hij het bos in gestuurd. Nu gaat het de Gemeente Westland veel geld kosten om de velden weer in een staat te brengen dat het op een voetbalveld gaat lijken.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder