Zaalvoetbal | FC Westland gaat nipt onderuit tegen White Stones

De zaalvoetballers van FC Westland speelden afgelopen vrijdag een uitwedstrijd in Egmond aan Zee tegen White Stones. FC Westland, dat tweemaal op voorsprong wist te komen, kwam echter een 3-2 achterstand niet te boven. Deze uitslag bleek na veertig minuten zuivere speeltijd ook de eindstand en togen de heren onverrichter zake terug naar het Westland, maar er overheerste toch ook nog wel voldoening.

Tekst: Peter Botman

Voorafgaand leek deze wedstrijd een lastige kluif te gaan worden voor de Westlanders tegen de degradant uit de Eredivisie van vorig jaar, daar de ploeg met veel afwezigen opereerde. Het spelbeeld was echter heel open, wat resulteerde in veel kansen tijdens een vrij fysieke wedstrijd, goed geleid door het arbitrale trio.

Counter

Karam Boukhari (foto, met Yassine Irzi links) opende in een counter, na snel uitrollen van keeper Barry Botman, met een vuurpijl in de kruising de score voor FC Westland: 0-1. Na balverlies vanuit een corner van Westlandse kant wist White Stones de 1-1 te scoren. Vervolgens noteerde keeper Barry Botman zijn tweede assist van de avond met een lange uitgooi, die door Aimen Said werd binnengekopt: 1-2. Deze voorsprong was opnieuw niet van lange duur, aangezien White Stones de ruststand op 2-2 bepaalde.

Paal

In de tweede helft waren er kansen over en weer voor beide teams. De spits van White Stones doorbrak negen minuten voor tijd de gelijke stand door weg te draaien bij Aimen Said en de 3-2 achter Barry Botman binnen te schieten. In de slotfase kreeg FC Westland nog een handvol kansen om met een resultaat van het veld af te stappen, zo raakte Morad Naimi bijvoorbeeld nog de paal. De keeper van White Stones liet zich echter niet meer passeren en zo bleef de stand 3-2.

Programma

Op 7 oktober is een oude bekende, OACN Boys, de volgende tegenstander. Twee seizoenen geleden promoveerde de ploeg uit Spijkenisse naar de Eerste Divisie ten koste van FC Westland. De aftrap is om 21.30 uur in de Verburchhal in Poeldijk. Op 14 oktober speelt FC Westland ook weer thuis, dan in de tweede ronde van de landelijke beker. Er kan dan revanche genomen worden op White Stones.