Zaterdag 2E | Wilhelmus afgetroefd door scherper VFC

Na drie duels wacht Wilhelmus nog altijd op haar eerste overwinning. De ‘Wespen’ verloren zaterdagmiddag namelijk opnieuw. VFC keerde met een 2-4 overwinning terug naar Vlaardingen. De ‘Wespen’, oftewel Wilhelmus, opereren op dit moment angelloos in de competitie. Drie gespeeld, één gelijk en twee verloren. Geen goede score voor de ploeg van Ramon van Steekelenburg (foto).

Tekst: Hans Kulk

Zaterdag liep de thuisclub al na acht minuten achter de feiten aan, nadat Nino Netten VFC op een 0-1 voorsprong had gezet. De eerste grote kans voor Wilhelmus volgde een kwartier later. Een vrije trap van Jake Smart spatte op de lat uiteen. In de 33ste minuut kwamen de ‘Wespen’ uit een benutte strafschop van Robbie Boere toch op gelijke hoogte (1-1), maar nog voor de pauze stonden de Vlaardingers opnieuw op voorsprong. Nu was Dimitri van der Meer de doelpuntenmaker: 1-2.

Een eigen doelpunt van Timo Albers, vlak na rust, bracht het verschil zelfs op twee: 1-3. Wedstrijd gespeeld? Dat niet. Cedrik Aké, ingevallen voor Nick Hendrikse, zorgde hoogstpersoonlijk voor de aansluitingstreffer: 2-3.

Op jacht

Terwijl Wilhelmus vervolgens met man en macht op jacht ging naar de gelijkmaker, schoot Nino Netten aan de andere kant de 2-4 in de touwen en gooide de wedstrijd hiermee op slot. Voor Brandon Poncin kwam er een voortijdig einde aan het duel met VFC. Na een te harde overtreding werd hij door scheidsrechter Bongers met rood weggestuurd.

Komend weekend wacht Wilhelmus een uitduel met Full Speed en gaat in Delft op zoek naar de eerste driepunter.