Zondag 3D: SVH komt in slotfase op gelijke hoogte tegen Voorschoten’97

Voorschoten’97 bouwde in de eerste helft een comfortabele 0-2 voorsprong op tegen SVH. Na de rust waren de rollen omgedraaid en kwam de thuisploeg door twee treffers langszij. Met het veroverde punt kroop SVH weer iets dichter bij de onderkant van de middenmoot.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Na bijna twintig minuten spelen kwam Voorschoten’97 in het uitduel bij SVH op een 0-1 voorsprong. Nikola Nikolic profiteerde van een fout in de verdediging van de equipe van trainer Tom Hesselink. Een minuut later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Met een schot vanaf de zestienmeterlijn was Nikolic weer trefzeker: 0-2. Vlak voor rust werd Rayvano van Alphen onderuitgehaald, maar arbiter Jordy Wals liet gewoon doorspelen.

In de tweede helft kwam SVH terug in het duel. Een hoekschop van Van Alphen werd door Voorschoten’97-speler Casper Kuiper het eigen doel ingekopt: 1-2. Zes minuten later leek de gelijkmaker op het bord te komen. Van Alphen speelde invaller Anass el Mokadmi aan. Zijn doelpunt werd ten onrechte afgevlagd.  De 2-2 kwam toch nog tot stand. In de 38e minuut mocht Younes el Mhamdi aanleggen voor een vrije trap. El Mokadmi kopte de bal in de touwen: 2-2.

Voorschoten’97 heeft door het puntverlies al een flinke achterstand opgelopen op de topploegen. De afstand tot koploper FC Abcoude, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt al tien punten.