Oud-doelman Ton Thie op 76-jarige leeftijd overleden

|

Ton Thie is op 76-jarige leeftijd overleden. In de jaren zestig en zeventig was hij een vaste kracht in het doel bij het toenmalige FC Den Haag.

Thie speelde liefst 380 duels voor de Haagse club en wist twee keer met zijn team beslag te leggen op de KNVB-beker. In die tijd gold FC Den Haag als een subtopper, mede door trainer Ernst Happel, die daarna naar Feyenoord vertrok.

Bekend werd Ton Thie ook om een doelpunt dat hij moest incasseren. Op 2 januari 1972 kon hij net niet bij een geweldige boogbal van Johan Cruijff. Vanaf de kant had de ‘Nummer 14’ een wit lintje ontvangen, bedoeld om zijn kous op te houden. Toen de bal de kant van Cruijff op kwam, wachtte hij met de kous vast te zetten, nam de bal onnavolgbaar aan en snelde richting strafschopgebied van FC Den Haag en doelman Ton Thie en scoorde.

Hermes DVS

Ton Thie kwam van het Schiedamse Hermes DVS naar FC Den Haag en zou in het Zuiderpark uitgroeien tot een legendarische doelman. Een plaats in het grote Oranje zat er net niet in, hij had de ook al legendarische Jan van Beveren voor zich. In 1996 emigreerde Thie naar Gambia en kwam ooit nog een keer terug in Den Haag tijdens een reünie van de PensionADO’s.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder