Beheerder Sportpark Prinses Irene doet licht uit, RVC Celeritas kan zich niet voorbereiden op derby tegen Vredenburch

De selectie van vierdeklasser RVC Celeritas heeft zich donderdagavond niet kunnen voorbereiden op de stadsderby van komende zaterdag tegen Vredenburch. Hans Lammertink, beheerder van de accommodatie op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk, deed het licht op het hoofdveld uit, waardoor trainen voor de selectie van trainer Yasmir Ahmead (foto) onmogelijk werd.

De stichting van Lammertink en RVC Celeritas leven al een paar jaar in onmin met elkaar. Zo mag RVC Celeritas sinds afgelopen seizoen geen gebruik maken van het clubgebouw en de kleedkamers op het complex. De twee partijen zijn nog wel met elkaar in gesprek, maar ondanks mediation van de gemeente Rijswijk, is er nog niet tot een oplossing van de problemen gekomen.

RVC Celeritas heeft inmiddels komende tegenstander Vredenburch en de KNVB ingelicht over de actuele situatie met betrekking tot het niet kunnen beschikken over de lichtmasten op het trainingsveld. Wat Ahmead betreft wordt de derby zaterdag uitgesteld. Zowel Vredenburch als de KNVB hebben toegezegd vrijdag met een reactie te komen.

Hans Lammertink

Hans Lammertink wil niet te ver op de zaak ingaan, maar laat weten, dat er na een prima gesprek vorige week vrijdag (RVC Celeritas zou weer gebruik kunnen maken van de kantine en we zouden de oude afspraken in ere herstellen), maar helaas bepaalde afspraken zijn weer niet nagekomen. Ik had ook gevraagd of ik komende maandag gebruik kon maken van het veld voor een wedstrijd van de KNVB. Daarover zou ik vandaag (donderdag) voor 18.00 uur bericht krijgen. Echter, ik heb geen bevestiging ontvangen. Daarop heb ik het licht uitgedraaid, hopelijk gaat er nu bij het bestuur van RVC Celeritas wel een lampje branden.”

Lees verder