Oranje Futsal speelt begin oktober twee keer tegen Roemenië voor WK-kwalificatie

Oranje Futsal gaat aanstaande vrijdag (6 oktober) verder met de WK-kwalificatiecyclus. Het team van Miguel Andres (foto) neemt het dan op tegen Roemenië. Om 17.30 uur speelt Oranje Futsal een uitwedstrijd in het Roemeense Pitesti. Op dinsdag 10 oktober speelt Oranje thuis tegen Roemenië. De aftrap in het Topsportcentrum in Almere is om 20.00 uur.

Oranje Futsal verloor de eerste twee wedstrijden in de finaleronde van de WK-kwalificatiecyclus van Kazachstan (2-0) en Azerbeidzjan (6-1). Op dit moment is Oranje nog puntloos en staat het team laatste in de groep. Drie punten tegen Roemenië zijn daarom cruciaal om nog uitzicht te houden op kwalificatie voor het WK 2024.

In de definitieve selectie van bondscoach Miguel Andres is één debutant opgernomen. Voor Walid el Otmani van Os Lusitanos is het voor het eerst dat hij bij de selectie van Oranje Futsal zit. De selectie bestaat uit de volgende 16 spelers: Ismaïl Ouaddouh (Celtic FD Visé), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Denzel van Houtum (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar FC Eindhoven, Kai Cosijn (Groene Ster Vlissingen), Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo), Iliass Bouzit (Os Lusitanos)*, Mohamed Chih (Os Lusitanos), Saber Ben Khalou (Os Lusitanos), Walid el Otmani (Os Lusitanos), Alexander Smit (Texel ’94), Yordi Orriëns (ZVV Ede) en Oualid Tarifit (ZVG/Cagemax). *Iliass Bouzit is geschorst voor de uitwedstrijd tegen Roemenië.

Oranje Futsal in Almere

Oranje Futsal speelt op 10 oktober opnieuw in het Topsportcentrum in Almere. In totaal speelde het Nederlands zaalvoetbalteam twaalf keer in Almere. Van deze wedstrijden werden er vier gewonnen, zeven verloren en één gelijkgespeeld.

Roemenië

Van de tegenstanders in de finaleronde van de WK-kwalificatie is Roemenië voor Oranje de meest bekende. Nederland en Roemenië stonden elf keer eerder tegenover elkaar. Daarin waren de Roemenen vijf keer de sterkste, Nederland won drie keer en drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De laatste ontmoeting dateert uit 23 oktober 2019. Destijds werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Kwalificatie voor het WK 2024 in Oezbekistan

Voor de finaleronde van de WK-kwalificatie zijn twintig landen geplaatst. Deze landen zijn verdeeld in vijf groepen van vier. In totaal strijden de teams om zeven startbewijzen voor het WK 2024 in Oezbekistan. Deze startbewijzen gaan naar de vijf groepswinnaars en naar de twee teams die na een tweede plek in hun groep en de play-off om de resterende twee tickets als de winnaars uit de bus komen. Meer informatie over de WK-kwalificatie is te vinden via deze link.

Lees verder