Honderdjarig Die Haghe verslaat FC Rebellen

Op de dag van haar jubileumviering geen ‘Koninklijk’ weer, maar aanhoudende regen bij Die Haghe op sportpark Ockenburgh. Zo kon de jeugd nauwelijks gebruik maken van de speelattributen en moest alle zeilen worden bijgesteld om de jubileumwedstrijd van een samengesteld Die Haghe-elftal tegen een team van oud-profs, FC Rebellen, door te laten gaan.

Tekst: Martin Snoek       |      Foto’s: HMA-Fotografie

Ondanks de aanhoudende de regen was de belangstelling groot en kon het publiek gebruik maken van de langs de lijn opgestelde tenten. Na het beginsignaal van ex-topscheidsrechter Dick Jol waren het de Rebellen die gelijk de aanval zochten. Met mooi combinatievoetbal werd Die Haghe in de verdediging gedrongen en na drie minuten werd al gelijk de 0-1 gescoord. Die Haghe moest zich herpakken, maar zeker de middenvelders van De Rebellen, met de bekende Haagse Ricky van den Bergh als gangmaker, maakten dit wel lastig. Toch was het na twintig minuten Jesse Bakker die uit een afgeslagen aanval de 1-1 liet aantekenen.

Een mooie opwarmer die het publiek wel kon waarderen. Maar de oud-profs waren daar niet echt van onder de indruk. Opnieuw na prachtig combinatievoetbal dwars door de Die Haghe-defensie werd de 1-2 afgedrukt. Onder applaus van deze vermakelijke wedstrijd werd de kleedkamer opgezocht voor de rust. De drie coaches van Die Haghe wilden toch vanuit een meer gesloten defensie (met vader en zoon Bakker centraal) proberen meer grip op de wedstrijd te krijgen. En dat lukte wonderwel, want het was Peter de Kleer die bij een uitbraak voor de 2-2 zorgde.

Door de regen werd de grasmat steeds zwaarder en de combinaties minder. Het was de best nog wel snelle Ricky ten Berge die de defensie van de Rebellen aftroefde en in duidelijke buitenspelpositie van 3-2 liet noteren. De grensrechter (lid van Die Haghe) verklaarde het niet gezien te hebben, ook de VAR meldde zich niet. Protesten van de kant van de Rebellen mochten niet baten. De uitstekend leidende scheidsrechter Jol kende het doelpunt goed. FC De Rebellen zette een aantal keren flink aan.  Opnieuw prachtige aanvallen, maar de voor de tweede helft ingebrachte doelman Paul van Vliet van Die Haghe wist zijn doel schoon te houden.

Het veld werd alsmaar zwaarder en de krachten vloeiden weg. Het jubileumelftal van Die Haghe had nog een paar jeugdige, lichtvoetige spelers en het was Mylan Voois die de 4-2 liet aantekenen. Die Haghe kan terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jol werd afgesloten met een gezamenlijke foto. De feestcommissie zorgde ook voor een avondvullend programma in de feesttenten en er werd nog lang genoten van de DJ’s.