KNVB Bekeravontuur stopt voor ADO Den Haag in Nijmegen

ADO Den Haag is er niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen in de KNVB-bekerstrijd. De ploeg van trainer Darije Kalezic struikelde in de kwartfinale over NEC. In Nijmegen ging ADO Den Haag na een ruststand van 1-0, met 3-0 onderuit. Geen halve finaleplaats dus voor de nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Orange Pictures

Bij ADO Den Haag mocht nieuwkomer Jari Vlak in de basis starten. Ook stond Henri Koudossou verrassend bij de eerste elf.

NEC dacht al snel een eenvoudige wedstrijd tegemoet te gaan, want binnen twee minuten nam de Nijmeegse ploeg al de leiding. Na een hoekschop in de tweede minuut van Tjaronn Chery werd de bal simpel recht voor het doel ingekopt door Koki Ogawa. Zijn directe tegenstander Matteo Waem dekte alles, behalve zijn tegenspeler, die hij volledig kwijt was: 1-0.

Daarna was het niet geweldig wat de thuisploeg als eredivisionist liet zien en dat gaf ADO Den Haag de kans wat beter in de wedstrijd te komen. Maar schoten van afstand van Justin Ché en Tyrese Asante leverden niet het gewenste resultaat op voor de bezoekers. De magere 1-0 voorsprong leek ADO Den Haag voor het tweede bedrijf nog mogelijkheden te geven. Trainer Kalezic bracht in de ploegen nieuwe aanvallende kracht met Alex Schalk en Joel Ideho.

In plaats van terug te komen in de wedstrijd sloeg NEC in een tijdsbestek van vijf minuten toe. Bij NEC werd in De Goffert nieuw vuur gevonden bij het inbrengen van publiekslieveling Sylla Sow. Na net een uur op de klok viel de 2-0. Dirk Proper schoot raak na goed voorbereidend werk van Bart van Rooij. Vijf minuten later kreeg Tjaronn Chery net even te veel ruimte van Tyrese Asante en krulde de bal beheerst naar de verre hoek en liet daarmee Nick Marsman kansloos: 3-0.

Die stand stond ook nog op het bord na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij had in het duel nog een gele kaart in petto voor Justin Ché.