Cosinus valt af, ADO Den Haag praat met twee overgebleven kandidaten

ADO Den Haag heeft zondag in een update laten weten, dat het voorlopig geen gebruik maakt van de lening die de gemeente vorige maand in het vooruitzicht stelde. Verder meldt de club, dat Cosinus is  afgehaakt en dat er nu nog met twee kandidaten wordt gesproken.

Eén van die kandidaten is de groep rond Jeroen Lentze en Martin Jol, de andere kandidaat is niet bekend. De Zwitserse Cosinus Groep behoort dus niet meer bij de gegadigden. De Zwitsers hebben meerdere betalingstermijnen laten verlopen. Dat bedrijf geeft nu echter ADO Den Haag de schuld omdat er ‘te veel naar buiten gelekt’ wordt. Vrijdag leek alles nog in kannen en kruinen met dat bedrijf. Cosinus laat echter in een bericht weten, dat het – buiten de publiciteit om – wilde onderhandelen, maar dat van ADO-zijde regelmatig de naam van Cosinus naar buiten werd gebracht. Cosinus zegt nu niets meer met ADO te maken willen hebben.

Schulden

ADO Den Haag kampt met fikse schulden. De Chinese eigenaar betaalt niet, ondanks een uitspraak (tot tweemaal toe) van de rechter. Ook heeft UVS nog geen akkoord kunnen bereiken met een potentiële koper. De door de rechtbank aangewezen herstructureringsdeskundige tracht nu een faillissement voor de club te voorkomen. Zolang hij zijn werk doet, zijn de schulden van de club ‘bevroren’.

Komende week wordt er verder gesproken met de groep Lentze/Jol.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder