Martin Jol in andere rol verder bij ADO Den Haag

Nu de transferperiode is afgelopen gaat Martin Jol bij ADO Den Haag een andere rol vervullen. De 65-jarige Hagenaar gaat zich vanuit de club sterk maken voor het realiseren van een gezamenlijke topsportlocatie voor het eerste elftal, de jeugd en de vrouwen in het Zuiderpark.

Dit is één van de speerpunten van het meerjarenplan van ADO Den Haag en tevens een vooraanstaand agendapunt in de gemeentelijke ontwikkelplannen voor Den Haag Zuidwest. Met de terugkeer van Nasser El Khayati zijn de taken van Jol als hoofd van het Technisch Hart afgerond. In driekwart jaar heeft de Haagse oud-speler onder meer de jeugdopleiding en scouting van ADO Den Haag opnieuw ingericht. Wat betreft de selectie van de hoofdmacht was het een bewogen periode, maar ondanks de financiële situatie van de club heeft de ervaren trainer Ruud Brood nu een strijdbare mix van talent en ervaring tot zijn beschikking.

Topsportaccommodatie

Vanuit zijn nieuwe rol concentreert Jol zich onder meer op de realisatie van een ruimtelijke topsportaccommodatie in het Zuiderpark, waar de profafdeling, de jeugdteams en de vrouwen in een ideaal klimaat moeten kunnen trainen. Dit is belangrijk voor jonge Haagse sporters en de doelstelling van de club om meer doorstroming te bewerkstelligen, maar vormt ook een referentie naar de clubhistorie.

Jol: ,,Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan om ADO Den Haag op de rails te krijgen. Met de komst van Nasser is de selectie rond en is mijn werk op technisch vlak gedaan. Het is een geschikt moment om me terug te trekken als hoofd van het Technisch Hart, ook omdat de club nu alle tijd krijgt om op zoek te gaan naar een Technisch Manager”, zegt Jol. ,,Mijn focus ligt nu breder, maar ik blijf uiteraard beschikbaar om Mohammed Hamdi en Ruud Brood waar nodig met raad en daad terzijde te staan. Want vanzelfsprekend is en blijft ADO Den Haag mijn club, ook al ga ik de verrichtingen nu op wat meer afstand volgen.”

Clubicoon

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: ,,We zijn clubicoon Martin Jol dankbaar voor al het werk dat hij het afgelopen jaar heeft verricht. En dat geheel belangeloos, iets wat bijzonder is in deze tijd. Mijn samenwerking met Martin als hoofd van het Technisch Hart was intensief, inspirerend en leerzaam. Het op orde brengen van de selectie was vanwege de coronatijd en de beperkte financiële middelen een uitdaging, maar we geloven erin dat de spelersgroep inmiddels ADO Den Haag-waardig is.

Daarnaast is de jeugdopleiding klaar voor de toekomst”, aldus Hamdi. ,,Ik ben content dat Martin zich nu onder meer gaat inzetten voor het topsportcentrum in het unieke Zuiderpark, de plek waar het allemaal begon en tevens een belangrijk onderdeel van ons meerjarenplan.”

Bron: ADO Den Haag

 

Lees verder