ADO Den Haag-vrouwen neemt afscheid van Mesker en Koster

||

Priscilla Mesker en Eline Koster, speelsters van ADO Den Haag, hebben besloten om aan het einde van dit seizoen hun voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Beide speelsters kiezen voor hun maatschappelijke carrière.

Na negen mooie seizoenen, waaronder maar liefst drie bekerwinsten en een landskampioenschap, gaat Priscilla Mesker de club verlaten. De verdedigster is in maart 2020 moeder geworden van dochter Mila en maakte op 13 november 2020 (zeven maanden na haar bevalling) haar rentree. Met 119 (!) officiële wedstrijden in het groengeel besluit Mesker om te gaan genieten van haar gezin en zich te focussen op haar eigen bedrijf. ,,Ik wil iedereen die ADO Den Haag Vrouwen een warm hart toedraagt bedanken voor de mooie jaren. ADO Vrouwen heeft een grote rol gespeeld in mijn leven, maar de tijd om afscheid te nemen is gekomen. Ik ga genieten van mijn gezin”, laat zij op de clubsite weten.

Fulltime

Ook Eline Koster stopt aan het eind van het seizoen met voetballen. De onlangs afgestudeerde fysiotherapeute gaat fulltime aan het werk. De 24-jarige Koster keerde begin dit seizoen terug bij ADO Den Haag Vrouwen, waar ze in 2016 tot en met 2018 eveneens speelde. In totaal kwam zij tot 41 officiële optredens.

Ondanks de moeilijke keuze, kijkt Koster uit naar haar maatschappelijke carrière. ,,Ik heb besloten om te stoppen met voetballen op Eredivisie-niveau. Van het vrouwenvoetbal alleen kun je helaas niet rondkomen, daarom ga ik voor mijn maatschappelijke carrière als fysiotherapeute. Ik wil iedereen binnen deze warme, fijne club bedanken voor de mooie tijd. En, laten we afsluiten met een hoogtepunt!’’ Koster doelt daarmee op het binnenhalen van de beker. Op zaterdag 5 juni speelt ADO Den Haag in de finale tegen PSV in het stadion van Almere City FC.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder