RVC Celeritas versterkt zich met Luidjino Martir Hojer

Ook komend seizoen zullen spelers als Giovialli Serbony, Umit Bektas, Jergo Leijdekkers, Dennis Hendriks en Ryan Lugtigheid op jacht gaan met RVC Celeritas voor de promotie naar de zaterdag derde klasse. Nieuw bij de club is Luidjino Martir Hojer (foto).

Nawien Ramlal, Joey Klijn, Dylan Durban, Sami Bousetta, Gio Augustine, Bencho Calliste, Appie Tajdirti, André Rumampuk, Hassan Aliawi, Nepo Kwidana, en Steven Kwik staan in de startblokken om weer te gaan vlammen!

Aanvulling

De selectie van trainer Dennis Young wordt aangevuld met Luidjino Martir Hojer. Geen onbekende voor teammanager Vinoj Ramdas en assistent Roger Smees, maar ook niet voor veel huidige spelers die in het verleden met hem hebben gespeeld.

De technisch begaafde middenvelder komt uit Santa Rosa op de Nederlandse Antillen. Bij SV Victory Boys, een club uitkomend in de hoogste afdeling op Curaçao, begon zijn voetbalcarrière. Na zes jaar stapte hij over naar RKSV Centro Dominguito. Hier werd hij kampioen en uitgeroepen tot speler van het jaar.

Profs

Met de in Den Haag zeker niet onbekende profs Guyon Fernandez, Charlton Vicento en Papito Merencia maakte hij deel uit van de nationale selectie van Curaçao, dat onder leiding van bondscoach Patrick Kluivert een poging waagde om zich te kwalificeren voor het WK in Rusland. Hij speelde vijftien interlands waaronder vier WK-kwalificatiewedstrijden en de Gold Cup. Na twee jaar bij Magreb’90 te hebben gespeeld werd hij met TAC’90 kampioen, ook bij Hercules en verkaste daarna naar VCS.

Meerwaarde

Trainer Dennis Young: ,,Jin is voor deze groep een absolute meerwaarde. De ervaren spelers kennen zijn kwaliteiten en hij weet als spelverdeler jongens prima te bedienen, maar bezit zelf ook scorend vermogen. Daarnaast is hij voor de jongere spelers een voorbeeld, leest hij het spel perfect en brengt hij binnen de groep balans. Los van zijn voetbalkwaliteiten heeft hij een prachtige persoonlijkheid. We halen met Hojer dus niet alleen een echte winnaar binnen, maar ook een bijzonder mens en daar zijn wij heel blij mee.”

Waardering

Ondanks de dreun van de Corona maatregelen heeft de selectie van RVC Celeritas op een verantwoorde manier getraind en/of spelers fit proberen te houden. Raymond Hageman (tweede trainer) en Dave Leeuwerke (assistent) hebben hier een grote rol ingespeeld. Beiden draaiden afgelopen jaar op volle toeren en wisten achter het eerste elftal een prima groep neer te zetten. Goed voetbal en plezier maakten de mannen van het tweede team onverslaanbaar.

Afscheid

Komend seizoen neemt RVC Celeritas afscheid van Jari Seffelaar en Marco van Trier. Beide spelers gaan werken op de zaterdag en kiezen dus voor de zondag. Beiden vertrekken naar Wippolder, waar Mark Moen de nieuwe trainer zal zijn. Jeffrey Helders, één van de steunpilaren in de afgelopen jaren bij de opbouw van de selectie, sluit aan bij vrienden bij PGS/Vogel.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder