Complete staf en groot deel selectie BMT stappen per direct op

Hoofdtrainer Cihan Meijer (foto) van BMT is, na een gesprek eerder deze week, per direct gestopt bij BMT. Een dag later werd assistent-trainer Mo Atalar ontslagen en donderdagavond heeft een groot deel van de selectie na een onderhoud met het bestuur laten weten niet meer beschikbaar te zijn. Ook de verzorger en teamleider stappen op.

Tekst: Ton Beije

Trainer Cihan Meijer: ,,We hebben een lastig seizoen achter de rug. We konden een tijd niet trainen en wedstrijden spelen. Gelukkig werd dat weer mogelijk en daarna hebben we het sportief gezien niet slecht gedaan. Dat heeft ons best wel parten gespeeld. Als dan van bestuurszijde er kritiek komt op de manier van spelen, gaat het schuren. Voor alle duidelijkheid, het is een onervaren bestuur, maar ze doen hun best en doen veel dingen goed.”

Punten in mindering

Na de met veel ellende afgelopen wedstrijd thuis tegen GDA werd het eerste team van BMT door de KNVB uit de competitie genomen. Na beroep werd het team teruggeplaatst in de competitie, maar kreeg wel vijf punten in mindering. Na het terugplaatsen heeft de ploeg in hoog tempo de achterstallige duels afgewerkt en ging het sportief goed. Na het gelijke spel tegen DUNO was de kans op de nacompetitie verkeken, mede door de vijf punten in mindering.

Gestopt

Cihan Meijer: ,,Deze week vond er een gesprek plaats met het bestuur. Bij die evaluatie kwamen wij er niet uit en heb ik laten weten, dat het beter is om dan maar gelijk te stoppen. Ik had het bestuur al aangegeven aan het einde van het seizoen niet verder te gaan bij BMT. Daags na mijn gesprek werd ook mijn assistent Mo Atalar telefonisch meegedeeld, dat hij was ontslagen. Vervolgens hebben twaalf van de zestien selectiespelers donderdagavond na een gesprek aangegeven, dat zij ook niet meer beschikbaar zijn. Dat geldt ook voor de verzorger en teamleider.”

Overigens is ook de staf van het O23-team per direct gestopt.

Uiteraard hebben het bestuur om commentaar gevraagd, maar een reactie is nog niet binnen en volgt hopelijk later.

 

Lees verder