Oefenvoetbal: sc Monster en ADO Den Haag O21 in evenwicht

||||

Na de zwaar bevochten overwinning op Feyenoord O21 afgelopen zaterdag mochten de spelers die tijdens die wedstrijd niet of nauwelijks in actie waren gekomen het dinsdagavond opnemen tegen zaterdag derdeklasser sc Monster.

Tekst: Glenn Duijzer            |     Foto’s: Frans Leermakers

De ploeg uit het Westland staat onder leiding van voormalig ADO Den Haag-speler Marco Meijer, de middenvelder die vanaf 1992 in elf seizoenen meer dan tweehonderd wedstrijden heeft gespeeld voor de Haagse ploeg.

Bij ADO Den Haag O21 was er een basisplaats voor de weer in genade aangenomen Elano Yegen. De op rechtsback spelende Yegen speelde een gedegen eerste helft. Hij bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Li.

ADO Den Haag O21 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg vijf corners in de eerste minuten van de wedstrijd. Tot echt gevaar kwam het niet. Hierna herpakte sc Monster zich en kwam beter in de wedstrijd. Toch speelde bijna de gehele eerste helft zich af op de helft van de Westlanders. Daarbij werd het fysieke duel niet ontweken waarbij er overigens geen overtredingen werden begaan.

Na ngentien minuten was er de eerste kans voor de geel-groenen nadat Azeddine Annamousi met een mooie dieptebal de spits Demir wegstuurde. Doelman Broch wist de Haagse spits naar de zijkant te krijgen, waardoor het schot van Onur Demir op de doellijn kon worden gered door een verdediger. Ook de rebound van Lloyd Hendriks werd door een verdediger van de doellijn gered.

Het is een wet in de voetballerij; als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. De eerste kans van sc Monster werd door aanvaller Jurgen Warbout mooi afgerond: 1-0. In het restant van de eerste helft probeerde ADO Den Haag O21 het wel, maar bleven de gastheren simpel overeind. De Westlandse scheidsrechter floot precies om kart voor negen af. Dat was wel vier minuten te vroeg, maar bij navraag gaf hij het antwoord dat de Haagse ploeg vier minuten te laat op het veld verscheen. ,,Dan moet je maar op tijd komen. De aftrap was om 20.00 uur”, aldus de arbiter.

Na de rust bleef hetzelfde beeld. ADO Den Haag O21 dat het wel probeerde maar waarbij de laatste bal niet goed aankwam en de gastheren die de 1-0 koesterden en soms een speldenprik uitdeelden.

Na een uur spelen ging de conditie meespelen en kregen de jonkies van ADO Den Haag meer kansen. Uit een voorzet van Annamousi vanaf de linkerkant was het Hendriks die op de paal schoot. Enkele minuten later was het diezelfde Annemousi die van buiten het strafschopgebied de bal op de paal schoot.

Een snelle counter van Sofyan El Hannoui die Hendriks voor het doel wist te bereiken, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Net voor het Haagse kwartiertje was het dan eindelijk raak voor ADO Den Haag O21, nadat Mustafa Tetik vanaf de verdediging een pass door het midden gaf op El Hannoui. De Haagse aanvaller was zijn direct tegenspeler te snel af en omspeelde doelman Broch waarna hij de gelijkmaker scoorde: 1-1.

In de laatste tien minuten was er nog een tweetal kansen voor ADO Den Haag O21. Eerst was het Sofyan El Hannoui die de bal van de lijn zag worden gehaald door verdediger Kooren. Hierna was het wederom doelman Broch die een inzet van Hendriks wist te stoppen.