FC ‘s-Gravenzande heeft nieuwe TC niet-selectie jeugd: John Schonewille

FC ’s-Gravenzande heeft in John Schonewille (foto) een nieuwe Technisch Coördinator voor de niet-selectie jeugd gevonden. De club moest na het vertrek van Fernando Bolleboom op zoek naar een opvolger. Schonewille gaat per 1 juli van start.

John Schonewille heeft er zin in. ,,Samen met het managementteam bestaande uit Ron van Meerten en Koos Klop mag ik dagelijks sturing gaan geven aan de gang van zaken op de club”, laat hij weten op de clubsite.

Schonewille is geen onbekende van de club. ,,Zo’n kleine 42 jaar geleden begonnen mijn eerste stappen op het voetbalveld in ’s-Gravenzande bij de ’s-Gravenzandse SV als keeper. De jeugd doorlopend moest ik helaas bij de overgang naar de senioren tijdelijk stoppen met het voetballen in verband met mijn werkzaamheden in de detailhandel. Om toch te blijven spelen heb ik een aantal seizoenen gevoetbald bij vv Hoek van Holland, dat toen nog op zondag actief was”, aldus Schonewille.

Keeperstrainer

Door toedoen van de toenmalige keeperstrainer Jelle Reitsma ging Schonewille zich ook hiervoor interesseren en volgde de nodige cursussen. De afgelopen jaren was hij actief bij clubs als KMD en Verburch waar hij leiding gaf als hoofdkeeperstrainer. Schonewille is ook nog actief als keeperstrainer bij de keepersschool Arjan van der Kaay. Verder is hij fitness-instructeur en personal trainer bij sportschool The Gym.

Mentaliteit

,,Als coördinator hoop ik bij te dragen aan de mentaliteit dat iedereen bij de FC zichzelf kan zijn. Ik hoop met de vele jeugdleiders, hoofdleiders, coördinatoren en vrijwilligers binnen de FC een steentje te kunnen bijdragen aan dit gevoel. Zodat eenieder, elk op zijn niveau, bij FC ’s-Gravenzande zich veilig kan ontwikkelen en de kantine als een huiskamer gaat aanvoelen.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: FC ‘s-Gravenzande)

Lees verder