Zaalvoetbal: FC Westland-mannen verslaan ook ASW

Het mannenteam van FC Westland pakte ook in de derde competitiewedstrijd de volle winst. In Waddinxveen werd ASW met 0-5 verslagen. Bij rust hadden de Westlanders ook al met 0-2 een voordelige marge.

Tekst: Peter Botman

Coach James Dhanai vermoedde geen al te zware wedstrijd, daar de thuisploeg dit seizoen nog matig presteert en de vorige drie wedstrijden met lege handen bleef staan. Dhanai besloot zelfs om Jaouad el Khayari, een speler van een lager team, een kans te geven. Hij stelde Dhanai in ieder geval niet teleur.

Grote man

Grote man aan FC Westland-zijde werd echter Rafik el Osrouti (foto). De routinier was zowel achterin als voorin van grote waarde. Hij scoorde dan ook driemaal. Nabil Hadui en Mohamed Maatoug maakten  beiden met één treffer de vijf vol. De wedstrijd gaf ook nog aanleiding om de doelman van het tweede, Gio Muyden, zijn debuut te laten maken. Hij verving doelman Barry Botman de laatste vijf minuten. Hij wist ook de nul te houden. Heel moeilijk was dit niet, daar hij ook geen enkele maal op de proef werd gesteld.

Vrijdag 29 oktober komt FC Westland weer in actie. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Rotterdamse Studenten weer op het programma. Om 21.15 uur wordt er dan afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk.