Zaalvoetbaloverzicht: zvv Den Haag te sterk voor TPP/Feyenoord

In de Eredivisie klopte zvv Den Haag TPP/Feyenoord. Multicult zag in de Topklasse B WIA met een zege vertrekken en in een enerverende wedstrijd bleef Stompwijk’92 in de Topklasse C de baas over GLZ Delfshaven.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie (mannen)

zvv Den Haag – TPP/Feyenoord

Afgelopen week ontvingen de mannen van ZVV Den Haag in Sportcampus Zuiderpark streekgenoot TPP/Feyenoord. Dit was tevens ook een kans om de slechte wedstrijd van vorige week goed te maken, toen verloor de equipe van Gerald Baars in Apeldoorn ruim van AGOVV.

Na een aftastend begin nam TPP/Feyenoord in de derde minuut via doelpuntmaker Nabil Azzanagul de leiding, maar werd het direct erna weer gelijk via Shwendell Cijntje: 1–1. Het spel golfde heen en weer met veel strijdlust van de residentieclub. Faisal Karoumi, die vorige week nog geblesseerd meedeed, wist de Hagenaars al in de vijfde minuut aan de leiding te helpen: 2-1.

Counter

De vreugde was van korte duur, moest zvv Den Haag-doelman Radu Iorache de bal voor de tweede maal uit het net halen. De treffer kwam van Shibi Rojer (ook uitkomend op het veld voor FC Skillz). Na een aantal minuten spelen stond nieuwkomer Raymillio Delba op. In de elfde minuut maakte hij met een schitterende actie de 3–2 en rondde net voor het rustsignaal van arbiter Johan Jansen een schitterende counter af: 4–2.

Aansluiting

Na de wisseling van de helft eenzelfde spelbeeld. TPP/Feyenoord probeerde de aansluiting te forceren. Maar in plaats van te gaan voetballen, kreeg Hicham Elkaddouri van de Rotterdammers acht minuten voor tijd een directe rode kaart te zien. zvv Den Haag, onder aanvoering van een wederom sterk spelende aanvoerder Morad Chalhi, gaf geen krimp. Sterker nog, als de ploeg gewoon de kansen had afgemaakt, was de wedstrijd al snel een formaliteit geweest. Farid el Hammouchi maakte drie minuten voor tijd uit een vrije trap aan alle onzekerheid een einde: 5–2.

Topklasse B

ASW – FC Westland

FC Westland klopte ASW met 0-5. Een verslag staat elders op deze website.

TPP/Feyenoord 2 – zvv Den Haag 2

Ook het reserveteam van zvv Den Haag had in de Topklasse geen kind aan het reserveteam van TPP/Feyenoord. In het Topsportcentrum won het coachloze zvv Den Haag, na een ruststand van 1-2, met maar liefst 3–12. Namens zvv Den Haag troffen doel: Karam Boukhari (4x), Hamza Boukhari (3x), Mohamed El Osruoti (2x), aanvoerder Luthmarnick Maria (1x), Brahim Saidi (1x) en Ronaldo Minta (1x).

Multicult – WIA

In Sportcampus Zuiderpark zag Multicult dat het Rotterdamse WIA de punten mee naar Rotterdam nemen, ondanks dat de Haagse ploeg via doelpunten van Mounir Akkabi en Ayoub Kaddouri (Multicult) met een 2-2 stand het eerste deel van de wedstrijd afsloot. Na de doelwisseling liepen de Rotterdammers uit naar 2–4. Multicult-speler wist Jamal Boerstra wis nog het derde doelpunt te maken. Voor koploper WIA scoorden Kennie Starke (2x), Daniël Nathanaël en Wembley Reyes.

Hoofdklasse C

Stompwijk’92 – GLZ Delfshaven

In Stompwijk werd de kraker gespeeld tussen Stompwijk’92 en GLZ Delfshaven. Na een afwachtend begin kwam GLZ Delfshaven op 0–1 met een bekeken schot in het hoekje. Vervolgens ging het spelniveau wat omlaag en werd het min of meer een schaakspel. De ruststand kwam met 1-1 door een treffer van Sem van der Salm.

Rebound

De tweede helft ging het spelniveau omhoog. Na een mooie aanval kwam Stompwijk’92 via Dick van der Salm op 2–1. Niet snel daarna scoorde GLZ Delfshaven in de rebound van een onnodige door scheidsrechter Gijsbert Keijzer gegeven vrije trap: 2–2. Daarna werd het een waar spektakelstuk voor het aanwezige publiek. Na weer een mooie ‘tikkie takka’-aanval kwam Stompwijk’92 via Michael Nouweland op 3–2. Op het moment dat GLZ Delfshaven druk op de verdediging van coach Enrico Geus zette, brak Nick van den Bosch uit in besliste in de counter de wedstrijd: 4–2.

Lugdunum – Tutor

In sporthal De Zijl (Leiden) wonnen de Delftse studenten van Tutor van het Leidse Lugdunum met 0-3. Albert Wasswa scoorde in de eerste helft het openingsdoelpunt: 0-1. In de tweede helft wist Niels van Lon de 0-2 op zijn naam te brengen en maakte Coen Pothof in de laatste seconden het karwei af met het derde doelpunt: 0-3.

FC Boshuizen – FC Westland 2

Ook in sporthal De Zijl werd het duel FC Boshuizen – Tutor gespeeld. FC Westland 2 ging in leiden met maar liefst 8-3 onderuit. Achraf el Ghalbzouri, Soufiane Aarabe en Jarek Wolowik scoorden voor het bezoekende team van coach Hakim Habibi.

Stanga – GZV Watergras 2

In de Haagse sporthal Hoge Veld aan het Panamaplein wonnen de gastheren nipt met 4-3. Namens Stanga mikten aanvoerder Marco Mejia, Fanrick Calmes, Edwin Geerman en Ismael Sophia raak.