Zaalvoetbal: zvv Den Haag buigt voor Tigers Roermond

In de Eredivisie was er weer verlies voor zvv Den Haag. Tigers keerde met een zege terug naar Roermond. Zuid-West DH won van de Rotterdamse Studenten in de Topklasse B en in de Hoofdklasse C bleef Tutor baas over Stompwijk’92.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

zvv Den Haag – Tigers Roermond

Wederom was het team van coach Gerald Baars niet compleet en moest het gaan plukken uit het tweede team van zvv Den Haag, met onder meer Jeffrey Ramkisoen. In de eerste vier minuten leek het wel goed te gaan. Hamza Boukhari (foto) scoorde in deze beginfase twee doelpunten. Bij het eerste doelpunt liep hij dwars door de verdediging heen en bij de tweede treffer was het voorbereidende werk van Swendell Cijntje.

Tigers Roermond kwam goed terug in de wedstrijd via Aimane Mrabet Eloued en Solaiman Ramdani, die beiden tweemaal doel troffen voor de ploeg van coach Antoine Merlino: 2-4. Nog voordat scheidsrechter Rob Lenting voor het eindsignaal van de eerste helft floot, bracht Jeffrey Ramkisoen met een hard schot in het dak van het doel de stand op 3-4.

Na de doelwisseling bepaalden de bezoekers uit Roermond het spel en liepen door doelpunten van Aimane Mrabet Eloued (2x), Solaiman Ramdani en tweede teamspeler Jassir Derraz uit naar 3-8. De volgende wedstrijd voor de mannen van coach Gerald Baars is op zondag 21 november; dan mag het afreizen naar Heerhugowaard om daar tegen de nummer drie van de ranglijst, FC Marlène, te spelen.

Topklasse B

Zuid West DH – RS

Zuid West DH begon erg scherp en kwam het team van coach Mohammed Attalhaoui al snel op een op 2-0 voorsprong. De Rotterdamse Studenten kwamen nog voor de wisseling van helft op 2-1. In de tweede helft begon Zuid West DH weer net als in het eerste bedrijf en speelde daarna de wedstrijd zakelijk uit naar 6-2. Overige doelpuntenmakers: Redouan Azougagh (2x), Mounir Madrouni, Nabil Azougagh, Mohamed el Haddioui en Mohamed Faloun.

FC Westland – GZV Watergras

FC Westland had het aan het begin van de wedstrijd vrij moeilijk tegen de ex-eredivisiespelers van GZV Watergras, maar won uiteindelijk toch ruim met 12 – 4. Klik HIER voor het verslag.

In deze klasse gingen wegens Coronamaatregelen twee duels niet door: HBSS – TPP/Feyenoord 2 en zvv Den Haag 2 – WIA; zowel bij HBSS als bij WIA waren er coronagevallen.

Hoofdklasse C

Lugdunum – Stanga

Het Stanga van coach Marco Meija stond in de loop van de wedstrijd met 4-1 voor. Bij deze stand toonde scheidsrechter Ruud Augustin Stanga vier onbegrijpelijke gele kaarten. Door de ondertalsituatie konden de mannen uit Leiden gemakkelijk de achterstand ombuigen. Coach Marco Meija reageerde na afloop tegen Haaglanden Voetbal als volgt: ,,Scheidsrechter Ruud Augustin was extreem partijdig en was het niet leuk voetballen meer. We gingen bijna het veld af omdat het zo’n  negatieve wedstrijd was geworden. We kregen echt alles tegen en konden niets goed doen. Ik had al het één en ander gehoord van andere teams, die ook problemen met hem hadden gehad.” De treffers van Staga werden verzorgd door Christian Tromp (2x), Rob Evers, Ismael Sophia en Marco Meija.

FC Westland 2 – ASW 2

Het reserveteam van coach James Dhanai begon goed tegen de reserves van ASW uit Waddinxveen. Na de 0–1 scoorde Morad Naimi nog de gelijkmaker en FC Westland kwam kort daarna zelfs op voorsprong via Hakim Habibi. Daarna zag scheidsrechter Inder Mankoe ASW 2 maar liefst vijfmaal scoren en met 2–6 winnen.

Tutor – Stompwijk’92

Na een zwak begin en onoplettendheid bij Stompwijk’92 stond, via doelpuntmaker Kenji Flores, het al snel 1-0 voor Tutor. Niet snel daarna kwam Stompwijk’92 op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Kenji Flores. Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel en was 1-1 ook de ruststand.

De tweede helft was van Stompwijk’92-zijde niet veel beter. Na wat kansjes over en weer kwam Tutor met een opmerkelijk doelpunt van Lasse Bruun op 2-1. Nadat de bal uit was geweest liet scheidsrechter Abderrahim Essaghir doorspelen. Richting het einde van de wedstrijd ging Stompwijk’92 meer druk zetten, maar na onnodig balverlies profiteerde de equipe van coach Nuno Perreira. Raf van Oosterhout pikte zijn doelpuntje mee en stelde de overwinning voor de Delftse Studenten daarmee veilig: 3-1.