Oranje zaalcoach Max Tjaden: ,,Nog wel wat werk te doen richting EK”

Het Oranje mannenzaalvoetbalteam van coach Max Tjaden (foto)ging zondag onderuit op het Vierlandentoernooi en moest daardoor genoegen nemen meteen derde plaats achter Frankrijk en België.

Na afloop zei Tjaden tegen OnsOranje over dat duel: ,,In de eerste helft was de kansenverhouding in evenwicht. Na rust werd het spel wat ontregeld door onze meevoetballende keeper. Tijdens de vorige wedstrijden tegen België leverde dit succes op. Nu niet, mede omdat we dit deden in een andere samenstelling dan we gewend zijn. Het is daarom goed om dit nu te oefenen.”

Werk

Ondanks het verlies is er bij Tajden geen sprake van onrust: ,,We hebben nog wel wat werk te doen op weg naar het EK, maar dat zei ik gisteren ook na de winst op Duitsland. We gaan nu het kerstreces in en hebben daarna nog twee weken om de ploeg klaar te stomen.”

EK in januari

Op zaterdag 8 januari speelt de ploeg de laatste oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Vervolgens begint op woensdag 19 januari voor Nederland het EK met een duel tegen Oekraïne in de Amsterdamse Ziggo Dome. Daarna volgen confrontaties met Portugal (zondag 23 januari) en Servië (vrijdag 28 januari).

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder