ADO Den Haag gaat als nummer vier korte winterstop in

ADO Den Haag blijft, na de laatste drie duels die maandagavond in ronde 20 van de Keuken Kampioen Divisie zijn gespeeld, op een vierde plaats staan. Op plek vier gaat de ploeg van trainer Ruud Brood de korte winterstop in.

Jong Ajax blijft – op één punt – achter ADO Den Haag staan, omdat het maandagavond tegen Helmond Sport niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Jong Ajax werkte twintig minuten voor tijd een 0-1 achterstand weg.

De Graafschap kwam op twee punten van ADO Den Haag, door het uitduel bij Jong FC Utrecht met 0-2 te winnen door onder meer een treffer van Hagenaar Giovanni Korte, die in de eerste helft de 0-1 voor zijn rekening nam in het duel dat geleid werd door Voorburger Luca Cantineau. Ook maandagavond kwamen Jong AZ en FC Den Bosch tegen elkaar in actie en dat duel eindigde in 3-3.

Winterkampioen

FC Volendam luidt als winterkampioen het jaar 2021 uit. De Volendammers hebben zeven punten meer dan ADO Den Haag en drie meer dan de nummer twee Excelsior. FC Emmen staat derde met één punt meer dan de Residentieclub. ADO Den Haag kreeg eerder dit seizoen bij elkaar al zes punten in mindering.

Start

De mannen van Ruud Brood starten na de winterstop op zondag 9 januari (14.30 uur) met de belangrijke uitwedstrijd tegen nummer twee Excelsior en kunnen dus bij winst de competitie nog spannender maken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder