Warming-up nacompetitie 1e/2e klasse: DSO en HVC’10 binden strijd aan

|

Zaterdag om half drie beginnen DSO en HVC’10 aan hun finale met als inzet een plaats volgend seizoen in de eerste klasse. Twee trainers, die in het verleden al garant stonden voor succes bij één van hun clubs: Bert de Best (foto) (DSO) en Piet Boon (HVC’10).

Tekst: Ton Beije

DSO koestert al lang de wens om de stap te maken naar de eerste klasse. Dat lukte de club al eerder, maar het verblijf op dat niveau duurde niet zo lang. Nu een nieuw kans, na overwinningen op CION en Papendrecht, is nu HVC’10 in de finale de opponent. Voor DSO-trainer Bert de Best is de ploeg uit De Hoek niet nieuw. Hij werkte er zelf al eerder succesvol.

Om zoveel mogelijk supporters naar sportpark DHC op de Brasserskade in Delft te krijgen, heeft de Zoetermeerse vereniging bussen ter beschikking gesteld voor de leden. In deze bussen is plek voor totaal 160 mensen.

Dip

HVC’10 kende het afgelopen seizoen, vooral geplaagd door blessures, een dip en een succesje aan het einde van het seizoen zat er op een gegeven moment bijna niet meer in. De ploeg van het trainersduo Piet en Henk Boon rechtte tijdig de rug, de blessures werden minder en alsnog werd een plek bereikt in de nacompetitie. Na bezoekjes aan Rotterdam en Heinenoord staat nu de topper tegen DSO op het programma.

Beide clubs kwamen elkaar dit seizoen al twee keer tegen in de reguliere competitie. DSO won op het eigen sportpark Bentwoud met 3-0, maar HVC’10 was met dezelfde cijfers op sportpark De Rondgang baas over de Zoetermeerders.  DSO werd tweede in de competitie (24-53) en HVC’10 vierde (24-44).  Twee clubs die gemakkelijk het vijandelijke doel weten te vinden. DSO scoorde in de reguliere competitie vijftig keer, HVC’10 trof zeven keer meer het net. Daartegenover staat dat DSO 25 tegentreffers te verwerken kreeg en HVBC’10 39.

Het belooft op het sportpark van DHC aan de Brasserskade in Delft een fraaie en spannende ontmoeting te worden. Haaglanden Voetbal is er uiteraard ook bij.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder