Zaalvoetbal: Off-day zvv Den Haag, gelijkspel Multicult

In de zaalvoetbalcompetitie van vorige week wisselend succes voor de regioploegen. zvv Den Haag had een off-day tegen AGOVV. Multicult speelde gelijk bij FC Maense en ook Stanga kwam bij GLZ/Delfshaven niet verder dan een gelijkspel.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

AGOVV – zvv Den Haag

In Sporthal Mheenpark had AGOVV het vrij gemakkelijk tegen een geplaagde zvv Den Haag. De equipe van Gerald Baars had een totale offday. Een handje vol bezoekers zag binnen vier minuten Dylan de Bruin namens de ploeg van coach Serkan Kav tweemaal scoren.  Aanvoerder Morad Chalhi wist nog in de zesde minuut de aansluitingstreffer te maken: 2–1. Nog voor de rust zorgden Jean Matitaputty (3–1) en Rachid Boughaleb voor de 4-1 stand.

De tweede helft werd de Residentieclub totaal van de mat gespeeld. Door doelpunten van Jean Matitaputty (2x), Joey Jejanan, Jamarro Diks, Onur Tekay (allen AGOVV) en Swendell Cijntje (zvv Den Haag) werd de eindstand van 9–2 bereikt. Aanstaande vrijdag moet zvv Den Haag in de Sportcampus een tandje bijzetten tegen de nummer TPP/Feyenoord, dat nog op nul punten staat.

Topklasse B

HBSS – Zuid West DH

In sporthal Overbosch verloor Zuid West Den Haag nipt met 1–3 van het Schiedamse HBSS. Namens HBSS scoorde Danny Browne (2x) en Jermain Sewambar en namens de ploeg van coach Mohamed Attalhaoui was Nabil Azouagagh trefzeker. In de tweede minuut van de tweede helft toonde de vrouwelijke arbiter een rode kaart aan Rafik el Moussaoui wegens een ruwe duw aan zijn tegenstander en zal minstens vijf wedstrijden moeten brommen. De eerstvolgende wedstrijd voor de Haagse equipe is op 15 oktober huis in sporthal Overbosch tegen het reserveteam van TPP/Feyenoord.

FC Maense – Multicult

In de Schiedamse Margriethal speelde Multicult tegen FC Maense een enerverend duel, dat in 5-5 gelijk eindigde. De hele wedstrijd ging het spel in een hoog tempo. Al in de eerste minuut opende Ayoub Kaddouri de score voor het coachloze Multicult: 0–1. Na vier minuten spelen scoorde de thuisploeg (FC Maense) via doelpuntmaker Omar el Idrissi vanuit een hoekschop de gelijkmaker: 1–1. Beide ploegen kregen in korte tijd veel kansen, maar beide doelmannen Rick Koelman (FC Maense) en Fouad Amrani (Multicult) stonden fantastisch hun doel schoon te houden.

Snoeihard

Na dertien minuten spelen schoot Nathan Silva Da Luz vanaf de rechterkant snoeihard op doelman Fouad Amrani. Hij raakte de bal nog wel, maar het werd toch een doelpunt: 2-1. In de laatste twee minuten liep FC Maense uit naar 4–1 (treffers van Chakib Zbayri en Omar el Idrissi).

Counter

De tweede helft tapte Multicult onder aanvoering van Ali Boussaboun uit een ander vaatje.  Nadat Nathan Silva Da Luz na een counter in de 28e minuut nog het vijfde doelpunt had gescoord voor FC Maense kwam Multicult op drift. Tussen de 32e minuut en de 35e minuut scoorde de bezoekende ploeg drie doelpunten. Na een voorzet van Ayoub Kaddouri liet Djamel Boerstra de uitstekende FC Maense-doelman kansloos: 5–2. Pal daarop tekende Ali Boussaboun de 5-3 aan en Mohamed Achalhi maakte het kwartet vol: 5-4.

Stevig

Na de 5–4 drukte de ploeg van trainer/speler Omar el Idrissi Multicult naar achteren, maar doelman Fouad Amrani beelk een grote sta-in-de-weg.  Vijf minuten voor tijd liet – na een combinatie tussen Ali Boussaboun en Djamel Boerstra – Haitam El Marid de gelijkmaker noteren: 5-5. Na de 5–5 hadden beide ploegen geen zin om alsnog te verliezen en ging erg stevig aan toe. Nadat FC Maense-speler Mohammed Drounk een gele kaart te zien had gekregen was er voor Multicult een man-meer-situatie, maar de ploeg wist niet te profiteren. Ook Ali Boussaboun kreeg twee minuten straf op het moment dat de klok op de 56e minuut stond. Precies in de 58e minuut en 48 seconden mocht Boussaboun weer in het veld. Direct erna had Boussaboun een zeer grote kans, die hij miste. FC Maense had in de gedachten dat de twee minuten niet voorbij waren en ontstond er enig tumult.

FC Westland – TPP/Feyenoord 2

In de Van der Valk sporthal (Verburch) won FC Westland van het reserveteam van TPP/Feyenoord met 8–3 (zie verslag elders op deze site).

Hoofdklasse C

FC Westland 2 – Lugdunum

In de Hoofdklasse C speelde het reserveteam van FC Westland in de Naaldwijkse sporthal De Pijl tegen het altijd lastige Lugdunum. De equipe van coach James Dhanai won nipt met 4–3. De treffers kwamen van Hakim Habibi, Houssine El-Achkar en coach James Dhanai (2x) zelf. Coach Dhanai was in de laatste seconde van de wedstrijd zeer belangrijk door ook het winnende doelpunt te scoren: 4–3.

OACN Boys 2 – Stompwijk’92

In de Spijkenisse speelde Stompwijk’92 een gezapige pot tegen het reserveteam van OACN-Boys, waarbij het spel ook erg slordig was. Aanvoerder Nick van der Bosch had ook zijn vorm niet, maar na zijn vrije trap na een kwartier spelen liet de doelman van OACN Boys de bal los en kon Sem van der Salm ervan profiteren: 0–1. Vijf minuten later kwam Sem Sweere erin en bij zijn eerste balcontact schoot hij de bal in de kruising: 0–2. Dat was ook de ruststand.

Aanwijzingen

Na goede aanwijzingen van coach Enrico Geus ging de plaatselijk ploeg uit Stompwijk de tweede helft in. Ook na de doelwisseling was het spel erg gezapig en slordig. Lars van Santen (de topscorer van Stompwijk’92) miste nog een kans voor open doel en daarna kwam Stompwijk’92 meer onder druk te staan. Uiteindelijk scoorde OACN-Boys 2 de aansluitingstreffer (1–2) en maakte Stompwijk’92 het zichzelf nog erg lastig. Met nog één minuut te gaan wist Rick de Haan uit een counter de verlossende 1–3 te scoren. Vlak daarna uit een voorzet van Nick van der Bosch zag clubscheidsrechter (en voorzitter) Orlando Luidens Sem Sweere de eindstand bepalen op 1–4.

GLZ/Delfshaven – Stanga

In Topsporthal Rotterdam misten GLZ/Delfshaven en Stanga veel kansen. Stanga had pech met een bal op de paal. Door Stanga-treffers van Ricky Calmes (eerste doelpunt) en Ismael Sophia werd de ruststand van 2-2 bereikt. In de tweede helft scoorde Rob Evers het derde doelpunt en Rawin Sewgobind maakte het kwartet vol wat een eindstand van 4-4 opleverde.