Zaalvoetbal: Nipt verlies voor Oranje-team van bondscoach Max Tjaden

Het Nederlands futsalteam heeft de eerste interland van het nieuwe jaar verloren. In Luik was België in een oefenduel met 1-0 te sterk. Vandaag (maandag) en dinsdag staat een dubbele ontmoeting met WK-host Litouwen op het programma. Deze wedstrijden zijn via een livestream te volgen op OnsOranje.

Een jaar geleden stonden beide landen in Alkmaar ook al tegenover elkaar. Toen was de balans na twee keer twintig minuten in evenwicht: 3-3. Ook deze keer was het krachtsverschil tussen beide formaties miniem. Nu gaf een laat doelpunt – het schot werd nota bene nog van richting veranderd door Oualid Saadouni – het verschil.

Keepers

Bondscoach Max Tjaden (foto) noemde het ‘de wedstrijd van de twee keepers’. Aan Oranje-zijde speelde Manuel Kuijk een prima wedstrijd. Hetzelfde kan gezegd worden van zijn Belgische collega, Moustafa Idrissi. Een inzet van Jamal El Ghannouti werd op de bank al gevierd. ,,Maar toch wist hij zich er nog voor te gooien. Echt knap”, gaf Tjaden toe op OnsOranje.

Hoewel het Nederlands futsalteam – volgend jaar gastheer van het Europees kampioenschap – niet tot scoren kwam, keek Tjaden met een redelijk positief gevoel terug op de wedstrijd. ,,Vooral omdat we voor internationale maatstaven behoorlijk wat kansen hebben gecreëerd.’’

Debuut

Daarnaast maakte Soufian Charraoui zijn debuut in Oranje en keerde Tevfik Ceyar terug in het nationale team. Zijn laatste interland was al van even geleden. Op 21 november 2017 speelde hij voor het laatst voor Oranje, toen tegen Kroatië.

Livestream

Vandaag (maandag) en dinsdag ontmoeten de EK-host en de WK-host Litouwen elkaar. Plaats van handeling is de KNVB Campus in Zeist, beide duels zijn besloten. Wel zijn de wedstrijden te volgen via een livestream. Op maandag begint de oefenwedstrijd om 16.00 uur en dinsdag om 18.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder