Zaalvoetbal (beker): Haagse teams door naar derde ronde

De afgelopen week werd, naast de competitiewedstrijden in de eredivisie, een aantal KNVB-bekerduels gespeeld in de tweede ronde.

Tekst: Alex Pronk

Zuid West DH – FC Boshuizen 3

De equipe van coach Mohamed Attalhaoui begon in sporthal Overbosch zeer slap aan de wedstrijd tegen FC Boshuizen en kwam al snel, via Mohamed Taous, op een 0-1 achterstand. Na de openingstreffer van het derde team van FC Boshuizen pakte de Haagse ploeg de draad weer op en stond het voor rust met 4-1 voor. In de tweede helft domineerde Zuid West DH de wedstrijd en sloot af met een klinkende eindstand van 10-3. De treffers kwamen van Mohamed el Haddioui (5x), Redouan Azougagh (4x) en Mounir Madrouni en namens FC Boshuizen vond Mohamed Taous tweemaal het vijandelijke doel.

FC Boshuizen 1 – Stompwijk’92

In de Leidse sporthal De Zijl beleefde Stompwijk’92 geen leuke avond. Door een prachtige individuele actie kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Stompwijk’92 had het daarna lastig met het spel van FC Boshuizen, waarbij de sterke spits veelvuldig werd gezocht. Deze hield vervolgens de bal slim bij zich en kaatste op de goede momenten. Dit resulteerde in nog drie doelpunten voor FC Boshuizen in de eerste helft. Stompwijk’92 kon hier weinig tegenoverstellen en keek bij rust tegen een 4-0 achterstand aan.

In de tweede helft kwamen de mannen van coach Enrico Geus op 4-1 door een goede vrije trap van Lars van Santen. Even gloorde er hoop, maar via een goede aanval kwam FC Boshuizen snel weer op een 5-1 voorsprong. In de slotfase zag scheidsrechter Ben Stuivenwold FC Boshuizen uitlopen naar 8-1.

Stanga – zvv Den Haag 2

In sporthal Hoge Veld aan het Panamaplein speelden Stanga en zvv Den Haag 22 een leuke pot zaalvoetbal. Er werden maar liefst zeventien doelpunten gescoord (6-11), waarbij zvv Den Haag-aanvoerder Luthmarnick Maria een zeer groot aandeel had in de score, want hij was voor maar liefst negen doelpunten verantwoordelijk. De overige doelpunten voor zvv Den Haag kwamen van Mohamed el Osrouti (foto) en Karam Boukhari. Bij Stanga werden de treffers verdeeld over zes spelers: aanvoerder Marco Mejia, Ericson Croes, Edwin Geerman, Robert Evers, Ismael Sophia en Christian Tromp.

Multicult – zvv Den Haag 3

In Sportcampus Zuiderpark had Multicult het, als Topklasser, vrij gemakkelijk tegen de eersteklasser zvv Den Haag 3. Ali Boussaboun (foto) verzorgde de eerste twee doelpunten van Multicult. zvv Den Haag 3 maakte via André Rumampuk nog de aansluitingstreffer, maar daarna was het spel voorbij voor de geelgroene ploeg. Multicult liep via Haitam el Marid (op het veld speelt hij bij RKAVV), Mounir Akkabi (2x), Soufyan Achahbar en Raghib Achnak naar een royale 7-1 overwinning uit.

AGE/GGK – FC Westland

Bekijk HIER het verslag elders op deze website.

In de volgende – derde – ronde komen vier ploegen uit onze regio uit, te weten: FC Westland, zvv Den Haag 2, Zuid West DH en Multicult (alle spelend in de Topklasse).